De Citit : Știri

Teatrul de Animatie Tandarica aduce pe scena din Grand Cinema & More piesele „Cui i-e frica de Bau-Bau” si „Capra cu trei iezi”

| 06 octombrie

Bucureşti, 6 octombrie 2014 – Grand Cinema & More, în parteneriat cu Teatrul de Animație Țăndărică, aduce pe scena sa cele mai frumoase povești ale copilăriei: „Cui i-e frică de Bau-Bau” și „Capra cu trei iezi”. Acestea vor putea fi văzute pe 11 octombrie și, respectiv, 18 octombrie, începând cu ora 11:00, în Sala Epika a cinematografului din Băneasa Shopping City.
„Cui i-e frică de Bau-Bau” este o fantezie plină de umor și sensibilitate în care tema principală este frica. Spectacolul vorbește despre temerile obișnuite ale celor mici, precum cea față de stafii, de întuneric sau de creatura numită „Bau Bau”, ori de cele mai puțin comune. Actorii le arată celor mici că frica este o parte firească a vieții de zi cu zi, pe care trebuie să învețe să o accepte. Spectacolul este semnat de regizorul de origine croată, Ivica Simić, considerat un adevărat vizionar în domeniul său, care reușește să spargă tiparele clasice ale teatrului pentru copii. „Cui i-e frică de Bau-Bau” propune o călătorie experimentală dincolo de lumea vizibilă, dar și un demers pentru confruntarea a ceea ce se află în spatele fricii. Bazându-se pe muzică, dans și pantomimă, spectacolul reușește să transpună în cel mai creativ mod diversele stări și gânduri ale personajelor.
Cunoscuta poveste „Capra cu trei iezi” vorbește despre relația dintre părinți și copii, relatând pățaniile celor trei personaje năzbâtioase. Fiind nevoită să plece dis-de-dimineață de acasă, capra îi lasă pe cei trei iezi singuri și îi sfătuiește de fiecare dată să nu deschidă ușa nimănui. Pentru că au fost neascultători, iezii au fost păcăliți de lup, care a încercat să intre în casă imitând vocea mamei. Firul poveștii se deapănă ușor, relatând pățaniile copiilor care nu își ascultă părinții. Într-un decor inspirat de satul tradițional românesc, actorii dau viață păpușilor felurite, creând un spectacol amuzant și antrenant, ce folosește din plin frumusețea folclorului autohton. Piesa de teatru este regizată de Gabriel Apostol și are un scenariu adaptat de Cristian Pepino.
Stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More aduce în fiecare săptămână spectacole ale Teatrului de Animație Țăndărică, de care se poate bucura întreaga familie. Programul complet al pieselor de teatru pentru copii poate fi găsit pe site-ul www.grandentertainment.ro