De Citit : Știri

Sony si World Photography Organisation cauta cel mai bun fotograf roman

| 08 octombrie

8 octombrie 2014: Organizatorii Sony World Photography Awards, una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie, alături de Sony România, pornesc de astăzi în căutarea celui mai bun fotograf din România.
Concursul Romanian National Award se adresează tuturor fotografilor români, iar aceștia se pot înscrie gratuit pe site-ul www.worldphoto.org. Mai mult, fotografii pot participa la oricare dintre cele zece categorii ale competiției, urmând ca juriul să aleagă o singură fotografie care îi va aduce câștigătorului șansa de a-și vedea portofoliul expus pe plan internațional, cu recunoaștere din partea comunității internaționale de fotografie.
Câștigătorul Romanian National Award va fi anunțat la data de 18 martie 2015 și va fi recompensat cu cel mai nou echipament Sony, iar următorii doi clasați vor primi premii speciale. Toți cei trei fotografi își vor putea expune creațiile alături de cele ale fotografilor profesioniști la nivel mondial în cadrul Expoziției Sony World Photography Awards 2015, care va avea loc în Londra între 24 aprilie și 10 mai. De asemenea, operele vor fi expuse și pe site-ulError! Hyperlink reference not valid..
În fiecare an, Sony World Photography Awards celebrează cele mai bune opere ale fotografiei contemporane internaționale. Participanții în competiție se pot înscrie la următoarele categorii: 15 categorii profesionale adresate fotografilor experimentați; 10 categorii deschise entuzaiștilor în fotografie; competiția Student Focus ce se adresează studenților la fotografie cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani; categoria Youth Competition, adresată fotografilor sub 20 de ani.
Câștigătorul Romanian National Award va fi ales în urma analizei tuturor fotografiilor înscrise de români în competiția Open din cadrul Sony Word Photography Awards 2015.
Competiția Open cuprinde 10 categorii:
● Architectură
● Arte și Cultură
● Conceptual
● Low-light
● Natură & Faună sălbatică
● Panoramă
● Oameni
● Zâmbete
● Instantaneu
● Călătorie
Competiția se va încheia pe 5 ianuarie 2015, urmând ca fotografiile înscrise să fie analizate inițial de un comitet preselectat al World Photography Organisation. O ultimă evaluare va fi realizată de un juriu a cărui componență o include pe Astrid Merget, Creative Director World Photography Organisation.
Scott Gray, Managing Director World Photography Organisation declară: "Evenimentul Sony World Photography Awards vine sa creeze o comunitate formată din cei mai talentați fotografi din întreaga lume, pe care dorește să îi sprijine cu fiecare ediție. Acesta este și motivul pentru care suntem încântați de colaborarea cu Sony România, al cărei scop este să îi identifice pe cei mai talentați fotografi, care îți explorează creativitatea spre limita superioară. Mai mult, vrem ca numele lor să fie recunoscut pe plan mondial și să devină o sursă de inspirație pentru toți pasionații de fotografie din România aflați încă la începutul carierei lor.”
Yann Salmon-Legagneur, Head of Strategic Marketing, Digital Imaging, Sony Europea daugă: “Competiția National Awards reprezintă o modalitatea ideală de a descoperi, la nivel regional, noi talente cu un stil de fotografie specific țării de origine. Dorim să venim în sprijinul acestor talente, oferindu-le cele mai bune echipamente de fotografie – camere foto și obiective, astfel încât să poată surprinde cele mai inspirate imagini.”
Pentru informații suplimentare, vă rugăm sa contactați:
Alexandra Groves, Brand Communication & Activation Coordinator, Sony Romania
[email protected]
Pentru mai multe detalii cu privire la competiția Sony World Photography Awards sau imagini:
Kristine Bjørge, PR Manager, World Photography Organisation / [email protected]
Note către editori: 

• Înscrierile în competiția Romanian National Award se pot face de acum, până luni, 5 ianuarie 2015, ora 23.59 GMT.

• Înscrierile în competițiile Sony World Photography Awards și Romanian National Award se pot face gratuit. Toate fotografiile înscrise trebuie să fi fost capturate în anul 2014. Regulamentul complet cu privire la înscriere este disponibil pe www.worldphoto.org

· Imaginile din competiția Sony World Photography Awards 2014 sunt disponibile prin intermediul centrului de presă al World Photography Organisation. Vă rugăm să vă înregistrați la press.worldphoto.org/register 

Despre World Photography Organisation (WPO)
WPO sprijină fotografii tineri, amatori și profesioniști prin intermediul unei platforme globale dedicate industriei fotografice, pentru a comunica, publica și prezenta cele mai noi trenduri pentru toate genurile fotografiei. Oferind diverse inițiative pentru această comunitate globală, aceste programe implică fotograful în activități comerciale, culturale și educaționale, în multe dintre sectoarele industriei, dar și evenimente publice.Din portofoliul WPO fac parte: Sony World Photography Awards; World Photography Student Focus Competition și Youth on Assignment. Mai mult, WPO a lansat recent Photo Shanghai, o premieră internațională pentru Târgul de Artă din zona Asia-Pacific, concentrat pe fotografie și The Magazine, o publicație online lunară, de fotografie. WPO este prezent online pe site-ul oficial, Twitter, Facebook și Instagram și comunică cu audiența prin discuțiile PhotoTALK . Pentru mai multe informații, accesați http://www.worldphoto.org
Despre Sony
Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și diversimentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 vânzări consolidate de aproximativ 75 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/. Pentru mai multe informaţii despre Sony Europe, vizitați, presscentre.sony.eu.