De Citit : Știri

Retromobil Club Romania organizeaza editia a X-a a expozitiei Antebellum

| 16 mai

București, 16 mai: Retromobil Club România organizează expoziția Antebellum în cadrul căreia vor fi expuse vehicule istorice fabricate înainte de 1945. Evenimentul va avea loc duminică, 18 mai, între orele 10:00-12:00, în Parcul Carol. În avanpremieră, ediția a Xa a Antebellum va fi prefațată de o expoziție organizată cu o seară înainte (sâmbătă, 17 mai), în colaborare cu Fundația Löwendal în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”.
Expoziția Antebellum – duminică, 18 mai
Antebellum a ajuns la cea de-a X-a ediție organizată de Retromobil Club România. La evenimentul din Parcul Carol vor participa 25 de automobile și motociclete, astfel că vizitatorii vor putea admira modele fabricate de mărci astăzi dispărute, precum Aero, Wanderer, NSU, Hanomag, Nash, Plymouth.
”Modelele automobilelor, ce vor fi expuse în cadrul celei de-a X-a ediții Antebellum, sunt unice și sunt adevărate piese de colecție de care vizitatorii sunt foarte interesați de fiecare dată când avem ocazia să le expunem. Totodată, suntem încântați că Retromobil Club România participă pentru prima oară la Noaptea Muzeelor și suntem siguri că mașinile expuse în capitală vor atrage iubitorii de cultură, istorie și știință ce vor cutreiera străzile Bucureștiului sâmbătă seară.”, a declarat Bogdan Coconoiu, Președintele Retromobil Club România.
Antebellum @Noaptea Muzeelor – sâmbătă, 17 mai
Evenimentul va fi prefațat de o expoziție organizată în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”, în colaborare cu Fundația Löwendal. Astfel, sâmbătă, 17 mai, în intervalul 18:00 – 02:00, vor fi expuse 5 automobile în curtea fundației situată în Piața Gheorghe Catacuzino din capitală.
Ediția anterioară a expoziției Antebellum a avut loc anul trecut, la Mall Vitan, printre mașinile cu parfum interbelic fiind expuse și mărci existente și astăzi precum Ford, Fiat, Skoda sau Chevrolet
Sponsor principal: Allianz Țiriac
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.), a luat ființă în primăvara anului 1998. 21 de pasionați de vehicule istorice s-au reunit la București și au hotărât fondarea unei asociații, care să fie organizată și să funcționeze dupa principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu. În prezent R.C.R. are 650 de membri din întreaga țară.
Pentru mai multe informații:
Oana Popescu / Public Advisor
Mobile: +40 0753 300 701
E-mail: [email protected]