De Citit : Știri

O noua confirmare B’ESTFEST: dub, dancehall si ragga-jungle electronic cu Asian Dub Foundation

| 03 martie

Dupa Skunk Anansie si Pendulum, Asian Dub Foundation este cel mai nou nume confirmat in line-up-ul B’ESTFEST 2011. Trupa va concerta in cea de a doua zi a festivalului, pe 2 iulie.
Cea de-a patra editie a B’ESTFEST va avea loc anul acesta in perioada 1 – 3 iulie, in zona Pipera Tunari, la doar 10 minute distanta de Piata Presei Libere. Click pentru detalii si informatii bilete.
Asian Dub Foundation
Cu un stil electronic distinctiv si o abordare halucinanta de ritmuri dub, rapcore, dancehall si hard ragga-jungle imbinate cu acorduri mistuitoare de chitara, sunete etnice de pe vinilurile parintilor si influente punk-rock, Asian Dub Foundation este poate cea mai cunoscuta trupa de gen din Europa.

Bazele Asian Dub Foundation au fost puse in 1993, la Londra, unde Dr. Das, profesor in productie muzicala si DJ Pandit G, promotor al drepturilor civile, s-au aliat cu Deeder Zaman, formand trupa care in scurt timp avea sa devina unul dintre cele mai mari nume de pe scena dub a Marii Britanii. Celor trei li s-au alaturat ulterior Sanjay Tailor aka Sun-J (midi, efecte de sunet) si Steve Chandra Savale aka Chandrasonic (chitara), moment ce a marcat debutul oficial al trupei in anul 1995 cu un EP intitulat Conscious, material urmat indeaproape de primul album Facts and Fictions. Cu o prestanta live caracterizata drept “deosebit de energica si fascinanta”, succesul trupei a luat proportii din ce in ce mai mari, anul 1998 marcand lansarea unui nou album – Rafi’s Revenge, ce le-a adus o prima nominalizare la ravnitele premii Mercury Prize.
Astfel, Asian Dub Foundation a devenit una dintre cele mai apreciate trupe live din Europa, reusind sa atraga atentia a numerosi fani, dar si colegi de breasla, colaborand si concertand o vreme alaturi de scotienii de la Primal Scream. Cu o prezenta puternica pe scena europeana si un stil bine foarte bine conturat, Asian Dub Foundation a cucerit si continentul american, sustinand o serie de show-uri sold-out, urmate de concerte in deschiderea turneului Beastie Boys.
Povestea trupei continua cu lansarea celui de-al treilea album in anul 2000, Community Music, ce marcheaza si o reintoarcere la influentele etnice. Cu recenzii extraordinare primite din partea criticilor, Asian Dub Foundation isi extinde turneul in Australia, Noua Zeelanda si Japonia, castigandu-si renumele de una dintre cele mai „silitoare” trupe din lume.
Dupa lansarea a 6 materiale de studio, precum si diverse materiale de raritati si remixuri, best-of, live si limited release, Asian Dub Foundation a revenit in acest an cu un nou album, A History of Now, care introduce sunete si instrumente noi in compozitiile trupei, reprezentand „o noua marturisire a diversitatii si exprimarii libere prin cultura”. Din componenta actuala a trupei fac parte Chandrasonic, Sun-J, Pandit G, Prithpal Rajput (aka Cyber), Aktarv8r, Martin Savale, Al Rumjen si Aktar Ahmed.
Click pentru detalii festival si informatii bilete.
***
Click pentru cele mai recente stiri.