De Citit : Știri

NCRR: filme noi in weekend

| 21 ianuarie

Incepand cu vineri, 21 ianuarie, NCRR va invita la productia poloneza Tot ce imi place, o comedie muzicala nominalizata la Marele Premiu al Juriului, la Festivalul de Film de la Sundance din 2010. Este povestea unei iubiri de la malul marii, a infiintarii unei formatii punk-rock, dar si a grevelor generale din Polonia anilor ’80 si razvratirii tinerilor impotriva Partidului Comunist, care incearca sa introduca legea martiala.
Sambata puteti viziona Contesa insangerata, legenda contesei Erzebet Bathory, de la inceputul secolului al XVII-lea, care sacrifica vietile tinerelor fecioare pentru a nu-si pierde tineretea si frumusetea. Celebra actrita Julie Delpy este autoarea scenariului si a regiei, interpretand si rolul contesei, alaturi de mari actori ca Daniel Brühl, William Hurt si actrita romanca Anamaria Marinca, cunoscuta mai ales pentru rolul din 4 luni, 3 saptamani si 2 zile regizat de Cristian Mungiu.
Sunteti asteptati si la celelalte filme din program: Reteaua de socializare, de David Fincher, Lourdes, de Jessica Hausner, Portretul luptatorului la tinerete, de Constantin Popescu Jr. si la filmele de animatie Iluzionistul, de Sylvain Chomet, iar pe cei mici la minunata poveste Kérity si casa povestilor, de Dominique Monfery.
Click pentru programul complet de la NCRR.