De Citit : Știri

Misiunea Directorului de Resurse Umane – din 4 februarie pe marile ecrane

| 25 ianuarie

Co-productia romano-israeliana Misiunea Directorului de Resurse Umane, cel mai recent film al multipremiatului regizor israelian Eran Riklis, va fi lansata pe marile ecrane din Romania pe 4 februarie.
Filmat in toamna lui 2009 in Israel si Romania, pelicula este o tragicomedie bazata pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie calatoria epica a unui om ce lasa in urma un Ierusalim dominat de teroare si violenta si ajunge intr-un colt indepartat din Europa de Est, totul pentru a reda demnitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodata.
Distributia filmului include o importanta prezenta romaneasca: Irina Petrescu (intr-un rol memorabil), Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, precum si actrita israeliana de origine romana Rozina Cambos.
"Toti avem o misiune in viata. Si, daca nu ne-am descoperit inca una, ar trebui sa ne dorim sa o gasim. Cred ca misiunea mea este aceea de a incerca sa scot in evidenta vietiile oamenilor, sa urmaresc schimbarile din societate, sa privesc adanc si puternic in inimile si mintile oamenilor, sa pun oglinzi in fata noastra, sa sugerez optiuni noi si alternative la conceptii traditionale, fixe si statice. Misiunea mea este sa fac filme”, spune regizorul Eran Riklis.
Misiunea Directorului de Resurse Umane a obtinut in cadrul Galei de decernare a Premiilor Industriei De Film Israeliene – Ophir Awards, desfasurata pe 21 septembrie 2010, la Teatrul din Ierusalim, nu mai putin de 5 trofee. Pelicula a primit premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar (acordat actritei de origine romana Rosina Cambos) si Cea mai buna coloana sonora.

In palmaresul filmului se mai afla Premiul publicului, obtinut in cadrul celei de-a 63-a editii a Festivalului de Film de la Locarno (Elvetia).
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.
z