De Citit : Știri

MIGRATION – Migratie in spatiul academic european – castigatori si perdanti

| 25 februarie

Intr-o perioada in care fenomenul migratiei este o prioritate pe toate agendele politice ale guvernelor europene, dezbaterea pe marginea castigatorilor sau perdantilor acestui proces a cunoscut o anvergura deosebita si in arena publica. Avand in vedere ca Romania si Germania nu constituie o exceptie, Institutul Goethe si DAAD, in parteneriat cu Fundatia Soros Romania si Colegiul Noua Europa, va invita la o discutie actuala pe tema „Migratia in spatiul academic european- castigatorii si perdantii ei“.
In data de 26 februarie 2013, incepand cu ora 19.00 va asteptam la Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti (Bd. Unirii, nr. 22), pentru a dialoga despre migratia si remigratia „capetelor luminate” intr-un format inovator si interactiv de conferinta. Evenimentul se desfasoara in limba engleza si este deschis publicului interesat.
Artistul new media Florian Thalhofer, care a dezvoltat in ultimii ani un format experimental de conferinta, Korsakow Show, bazat pe interventii directe ale publicului in dezbatere, scurt-metraje realizate in Romania si Europa de Est si scurte luari de pozitie ale unor specialisti, modereaza dezbaterea. Expertii invitati sunt Dr. Daniel-Petru Funeriu, consilier prezidential pe probleme de educatie si cercetare si Dr. Uwe Hunger, cercetator in domeniul migratiei in cadrul universitatii Westfälische Wilhelms-Universität Münster si a Universitatii Osnabrück. De asemenea ne bazam si pe expertiza publicului, interesat si implicat in acest fenomen.