De Citit : Știri

Dark Tranquillity concerteaza la Bucuresti in cadrul Turneului Sud-Est European

| 17 mai

Dark Tranquillity, pionierii metalului de Gothenburg, revin in Romania pe 19 mai, in cadrul primului turneu special dedicat Europei de Sud-Est: “The Void Tour”. Mini-turneul dedicat albumului “We Are The Void” (2010) include inca trei tari: Turcia, Bulgaria si Grecia.

Potrivit site-ului oficial, Dark Tranquillity a tinut sa organizeze acest turneu din dorinta de a concerta in cateva locuri in care membrii trupei isi doresc de ceva vreme sa revina. In Silver Church la Bucuresti, concertul de joi, 19 mai, reprezinta al doilea concert din Romania, la numai un an de la show-ul incendiar din Sibiu, in cadrul ARTmania Festival 2010.

“We Are The Void” este al 14-lea album lansat de pionierii “Gothenburg Metal-ului”, stil muzical care combina melodicitatea noului val de heavy metal britanic cu intensitatea death metal-ului. Albumul reprezinta un moment important in existenta de peste 20 de ani a formatiei Dark Tranquillity, pentru ca, potrivit declaratiilor membrilor trupei, acesta le-a oferit ocazia sa experimenteze constant si sa se reinventeze.

Inca de la infiintare, din 1990, Dark Tranquillity a oferit publicului o experienta intensa, puternic marcata de radacinile scandinave ale membrilor formatiei. Muzica interpretata in stilul personal al trupei, consacrata in istoria muzicii contemporane sub numele de Gothenburg Metal, a fost sursa de inspiratie pentru alte formatii si s-a dezvoltat in timp intr-o adevarata religie. Astfel ca, desi nu au trait in orasul suedez Gothenburg, si alte trupe precum Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow au fost incluse in acest cult.

Biletele pentru concertul din 19 mai in valoare de 90 de lei, inca mai pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro sau prin retelele de distributie Eventim, Diverta si VreauBilet. Este interzis accesul cu aparate de fotografiat profesionale (obiectiv detasabil), camere de filmat de orice tip sau aparatura pentru inregistrari audio.