De Citit : Știri

Cum au aratat Zilele Culturale ADfel 2012

| 23 august

Zilele Culturale ADfel 2012 s-au incheiat aseara, pe terasa Fabrica. De luni pana miercuri, participantii au putut interactiona intr-o maniera relaxata si inedita cu cele 19 organizatii din zonele culturale, sociale, educationale sau ecologice. Atelierul de Panza, BeWhere, Biciclop, Carturesti, Greenpeace, Incubator107, IQads Kadett, Mai Mult Verde, Mixtopia, PRIME Romania, Revista de Povestiri, Scoala ADC*RO, VIP Romania, Agrafa, ARWorks si Zumzi au antrenat publicul in activitati creative si neconventionale, iar Praktiker, Intersport si Orange au livrat activari de brand in momente neasteptate.

Publicul a fost intampinat, pe parcursul celor trei zile, de Biciclop, care a lansat, de asemenea, o provocare: identificarea unor biciclete amplasate cu grija printre cotloanele fostei fabrici. Incubator107 a livrat doze constante de optimism prin diverse activitati: baloane de sapun, lectii de pian, pinhole camera, ateliere de optimism sau de calcat camasi. De pe terasa nu a lipsit nici Motanov Motanul Mov, editorulRevistei de Povestiri, care a impartit ghemotoace mov cu mesaje amuzante, povesti si papioane colorate.

Scoala ADC*RO a facilitat intalnirea celor la inceput de drum in publicitate atat cu tutorii, cat si cu absolventii Scolii, in cadrul Meet&Greet. Tot juniorilor in marcom le-au fost dedicate si semnele pe care IQads Kadett le-a lasat prin terasa, atelierele de pictura organizate de VIP Romania sau jocurile pe teme din PR si Advertising de laPRIME Romania.

Atelierul de Panza a continuat seria propunerilor creative de pe terasa, antrenand publicul in personalizarea de sacose sau portofele. BeWherea oferit sugestii despre cele mai in voga locuri din oras, iar Mixtopia a invitat participantii sa descopere mixul care ii caracterizeaza cel mai bine.

In prima seara de ADfel, Carturesti a demonstrat, cu ajutorul lui Ciubi (Pisica Patrata) ca exista si forme de graffiti care nu dauneaza. Mai Mult Verde a adus in terasa o camila de carton in marime naturala pentru a atrage atentia participantilor la ADfel cu privire la fenomenul desertificarii. Pastrand registrul eco, Greenpeace a adus o gradina verticala construita de voluntari, care i-au invatat mai departe pe participanti cum sa-si construiasca propriul spatiu verde.
In spatele terasei, campingul Scrie Despre Tine a oferit publicului oportunitatea sa isi documenteze experiente personale. Zumzi a dat startul evenimentului prin antrenamente gratuite de fitness, a continuat cu sedinte spa si, in final, a implicat participantii in lectii si concursuri de dans.
Intersport continua sa demonstreze ca miscarea nu cunoaste limite de timp sau spatiu, iar Praktiker ofera in mod neconventional solutii de amenajare a locuintei.
Terasa de la etajul al doilea a fost transformata in spatiul Orange Wi-Fi Zone, unde hamacele, umbrelele, pufii si internetul gratuit au contribuit la garantarea unor momente relaxante.
Expozitia ADfel Galleries, realizata cu sprijinul Agrafa, a prezentat participantilor cele mai neconventionale executii neconventionale pe plan international.