De Citit : Știri

Celebrul violinist Nigel Kennedy va concerta la Timisoara

| 09 ianuarie

Nigel Kennedy, cel mai bine vandut violinist de muzica clasica din toate timpurile va concerta pentru prima oara la Timisoara. De peste douazeci si cinci de ani Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii vioarei si este, fara indoiala, unul dintre cei mai importanti violonisti pe care i‐a produs Marea Britanie vreodata.
Tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au adus noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan. De la o varsta frageda a fost protejatul lui Yehudi Menuhin si a studiat la scoala acestuia. Dupa moartea lui Menuhin, s‐a aflat ca violonistul legendar a finantat personal educatia lui Kennedy. In septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera, functie ce a fost detinuta si de Lordul Menuhin.
De‐a lungul carierei a sustinut spectacole publice si private pentru membrii familiei regale britanice si a fost apreciat cu premii precum „Outstanding Contribution to British Music”, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards si Switzerland’s Gold Rose of Montreux.
Nigel Kennedy – Tribute to Maria Tanase

Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy detine si un instrument din 1732 produs de catre Carlo Bergonzi din Cremona ce a inlocuit in 1990 in mod surprinzator vioara sa Stradivarius „The Cathedral".
A colaborat cu artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter si Jack DeJohnette, printre altii. La Timisoara, Nigel Kennedy va sustine un concert jazz impreuna cu quintetul sau format din Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic si Tomasz Grzegorski.
Concertul va avea loc la Sala Capitol in data de 29 Martie 2012, ora 20:00. Printre piesele ce vor rasuna in Sala Capitol se numara atat compozitii proprii cat si piese Jimi Hendrix precum Purple Haze si 3rd Stone From The Sun.
Biletele se pot cumpara de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) si din reteaua magazinelor Carturesti, Humanitas, Orange si Germanos. Preturile in functie de categoria locului sunt: 100 lei, 140 lei, 170 lei si 220 lei. Detalii pe www.plai.ro
Evenimentul The Nigel Kennedy Quintet este organizat de catre Mainstage cu sprijiul PLAI si sustinut de Filarmonica „BANATUL” Timisoara