De Citit : Știri

Bob Dylan revine in Romania pentru un nou concert, in Iunie 2014

| 05 martie

Legenda muzicii folk, Bob Dylan revine in Romania, pentru a sustine un al doilea concert in Roamnia, de data aceasta la Sala Palatului din Capitala, pe 25 Iunie 2014, informeaza organizatorii evenimentului, D&D East Entertainment. Bob Dylan a mai concertat la Bucuresti in Iunie 2010, in cadrul Never Ending Tour, sirul de reprezentatii neintrerupte ale cantaretului, inceput in iunie 1988.

Biletele pentru concertul lui Bob Dylan vor fi puse in vanzare miercuri, 5 Martie, prin reteaua Eventim, dar si online, pe www.eventim.ro, iar preturile variaza intre 149,80 si 695,50 lei, in functie de asezarea in sala.

Bob Dylan, pe numele sau adevarat Robert Allen Zimmerman, este nascut intr-o familie de rusi evrei emigrati si si-a luat numele de scena Bob Dylan, dupa numele poetului scotian Dylan Thomas, fiind un mare admirator al acestuia. Bob Dylan a devenit unul dintre cei mai influenti compozitori, pictori si poeti americani ai secolului XX. Cele mai cunoscute melodii sunt din epoca flowe-power, din anii 1960, cand Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum "Blowin ‘ in the Wind" si "The Times They Are a-Changin’", au devenit adevarate imnuri pentru miscarea de sustinere a drepturilor civile din SUA si a manifestantilor impotriva razboiului.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influente politice, sociale, filosofice si literare. Cariera sa se intinde pe o perioada de peste 50 de ani, explorand, de-a lungul timpului, nenumarate abordari muzicale – de la folk, blues si country la gospel, rock and roll si rockabilly pana la muzica folk irlandeza si scotiana, imbratisand chiar si genurile jazz si swing. Dylan canta la chitara, claviaturi si muzicuta, fiind sustinut de o suita de diversi muzicieni de exceptie, alaturi de care se afla in turneu inca de la sfarsitul anilor ’80.
A scos nu mai putin de 35 albume de studio, nenumarate albume-compilatie, inregistrari live si DVD-uri. Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul carierei, inclusiv 11 premii Grammy pentru diverse categorii (pentru "Album of the Year"- 1973, "Best Rock Vocal Performance" – 1980, "Best Historical Album" – 1987, "Best Traditional Folk Album" – 1995 si altele), un Oscar, in anul 2000 (pentru "Things Have Changed") si un Glob de Aur, in 2001 (tot pentru "Things Have Changed"). Este membru in clubul exclusivist Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).
In orasul natal, Duluth, statul Minnesota, are o strada care ii poarta numele.