De Citit : Știri

B-BOY CHINA, GATA DE FINALA REGIONALA RED BULL BC ONE. Doar un pas il mai desparte de mondiale!

| 27 septembrie

Sambata, 28 septembrie, in fabrica Vydubychi din Kiev, B-Boy China (castigator alaturi de trupa Freakquency al concursului “Romania danseaza”) va reprezenta Romania la finala regionala Red Bull BC One. Castigatorul va merge direct in finala mondiala de la Seul.
Cei mai buni 16 B-Boy din Europa de Est, printre care si romanul Adrian Ionita a.k.a China, vor sfida gravitatia si vor da tot ce pot in materie de dans, stil si originalitate pentru un loc in cea de a 10-a finala mondiala a celei mai respectate competitii de B-Boying, Red Bull BC One. Locatia aleasa pentru aceasta reprezentatie este una pe masura – un fost complex industrial care a fost tranformat in epicentru de arta urbana si cultura underground din Kiev. DJ Smirnoff si MC Scream vor fi responsabili cu muzica, distractia si voia buna la eveniment.
Juriul format din Ken Swift (USA), Storm (Germania) si El Niño (USA) va avea dificila misiune de a-l alege pe cel mai bun dintre cei 16. Castigatorul finalei est europene se va alatura celorlalti castigatori regionali – Arex (America Latina), Gravity (America de Nord), Lil Zoo (Orientul Mijlociu), Froz (Europa de Vest) si altor opt fosti campioni mondiali, in cea de a 10-a finala, la Seul, in Coreea, pe 30 noiembrie.
Il puteti vedea live pe B-Boy China, alaturi de ceilalti finalisti, in transmisiunea de pe www.redbullbcone.com, incepand cu ora 19.30, ora Romaniei.
Despre B-Boy China
In varsta de 25 de ani, Adrian Ionita a.k.a B-Boy China este castigatorul celei de a doua editii Red Bull BC One Cypher Romania. Dupa Franke, China este cel de-al doilea B-Boy care reprezinta Romania la finalele regionale. Alaturi de trupa din care face parte, Freakquency, China a castigat marele premiu la emisiunea “Romania danseaza”. Prima sa amintire legata de break a fost in 2001, cand se afla in Franta si a vazut la televizor cativa dansatori de breakdance. Atunci a simtit pentru prima oara o legatura cu acest stil de dans si s-a gandit ca si el ar putea face asta. La finalul lui 2001 a inceput sa danseze, alaturi de alti prieteni. Pe atunci nu stiau nimic despre aceasta cultura, faceau pasi ai caror denumire nu o cunosteau, ba mai mult, inventau unii si le dadeau un nume. Cand danseaza, il inspira orice – de la prieteni, familie, natura, filme, etc.
In ceea ce priveste numele sau de scena, si pentru el este o enigma. I se spune China de cand avea 11-12 ani, poate din cauza ochilor alungiti, ca ai unui chinez. Pe fratele sau il strigau Vietnam.
Despre Red Bull BC One:
Red Bull BC One este cea mai importanta competitie de B-Boying unu-la-unu din lume. In fiecare an, mii de B-Boys participa la calificarile locale si regionale pentru unul dintre cele 6 locuri disponibile in finala mondiala, acolo unde cei mai buni 16 B-Boy din lume vor concura pentru titlul suprem – acela de campion mondial.
Prima finala mondiala Red Bull BC One a avut loc in 2004, in Elvetia. De atunci, competitia anuala a afacut inconjurul lumii, in Germania, Brazilia, Africa de Sud, Franta, SUA, Japonia si Rusia.
Anul acesta este editia aniversara a 10 ani de Red Bull BC One, iar finala va avea loc la Seul, in Coreea de Sud. Pentru a celebra acest deceniu, toti castigatorii editiilor precedente vor reveni in ring.
Afla mai multe de pe:
www.redbullbcone.com
Facebook: www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: www.twitter.com/redbullbcone.com #bcone