De Citit : Știri

Astazi se da startul Galei Premiilor Gopo 2011

| 28 martie

Au mai ramas doar cateva ore pana la startul celei de-a cincea editii a Galei Premiilor Gopo. O editie spectaculoasa, plina de momente inedite si multe surprize de care se vor putea bucura atat cei prezenti la eveniment, cat si spectatorii de acasa.

Luni, 28 martie, acestia din urma pot urmari Gala la TV pe ProCinema, incepand cu ora 19:00 (covorul rosu), online, pe premiilegopo.ro si procinema.ro, dar si pe cea mai mare mediafatada din Romania, Cocor Media Channel, situata în inima Capitalei – incepand de la aceeasi ora cu transmisiunea ProCinema. Pe langa transmisiunea online, romanii de peste hotare vor putea urmari Gala si pe micile ecrane, la ProTV International, pe 30 si 31 martie, de la ora 20:30.
Crystal Palace Ballrooms va deveni locul în care peste 400 de profesionisti din domeniul cinematografic, o serie de personalitati din media si peisajul cultural romanesc, precum si numeroase vedete si personalitati mondene vor celebra cele mai importante realizari ale filmului romanesc din cursul anului precedent. Excelenta Sa Henri Paul – Ambasadorul Frantei la Bucuresti, recompensat cu un trofeu Gopo 2009 pentru Sustinerea Cinematografiei din Romania, Bruno Roche- Presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza în Romania, Cavaler si laureat al Ordinului National Francez de Merit, Tudor Chirila, Andreea Raicu, Corneliu Porumboiu – marele castigator al editiei din 2009, Maria Dinulescu – Gazda Galei Premiilor Gopo în 2009, Andreea Esca, Dragos Bucurenci, Cabral, Cristi Iacob, Daniela Nane sunt doar cativa dintre cei mai asteptati invitati ai Galei Premiilor Gopo.
Seara va incepe cu celebra ceremonie a covorului rosu, programata pentru ora 18:30.
O parte dintre cei mai importanti invitati ai Galei (vedete de film si televizune) vor sosi in incinta Crystal Palace Ballrooms direct cu masinile oficiale ale evenimentului, Dacia Duster. Acestia vor fi intampinati pe covorul rosu de la ora 19:00 de Amalia Enache si Mircea Solcanu, gazdele din acest an ale primei parti a Premiilor. Multe dintre tinutele în care actorii nominalizati sau cei care vor prezenta cate un premiu vor fi prezenti pe covorul rosu in seara de 28 martie sunt creatii ale designerilor veniti pe 7 martie la Gopo Fashion Night.
Dupa sosirea pe covorul rosu, cei prezenti la Gala vor fi invitati la cocktail-ul warm-up din Sala Londra.
Inceperea Galei Premiilor Gopo, gazduite in acest an de Andi Moisescu, este programata pentru ora 20:00.
Pe langa cele mai asteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cea mai Buna Regie), vor mai fi Premiul Pentru Intreaga Cariera – oferit actorului Ion Besoiu, Premiul pentru Intreaga Activitate, inmanat celui mai prolific inginer de sunet roman, Anusavan Salamanian sau Premiul Special, oferit scenografului Zoltan Szabo. Printre surprizele pregatite anul acesta de organizatori invitatilor, se numara si o serie de momente speciale realizate de Cristian Stanciu Matze si dedicate fiecarei pelicule nominalizate la categoria Cel mai Bun Film (Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Marti, dupa Craciun, Medalia de onoare, Morgen).
Imagini din filme si acorduri din coloanele sonore ale acestora vor fi combinate in mod ingenios in clipuri dedicate fiecaruia dintre lungmetraje, inserate pe întreg parcursul Galei Premiilor Gopo, pana spre momentul cel mai asteptat al serii – decernarea statuetei pentru Cel mai bun Film, create de sculptorul Adrian Ilfoveanu.
Nu in ultimul rand, sustinerea constanta oferita de Institutul Cultural Roman fenomenului cinematografic autohton va fi recompensata in acest an cu un Premiu Gopo pentru Sustinerea Filmului Romanesc.
Fericitii castigatori ai trofeelor din acest an vor putea sarbatori in cadrul unui after party de senzatie ce va avea loc la The Ark, dupa terminarea Galei.
Un numar record de 56 de productii autohtone au fost inscrise la editia din acest an a Premiilor, cea care recompenseaza realizarile cinematografiei romanesti din cel mai prolific an de dupa 1989.
Juriul de nominalizari alcatuit din directorul de imagine Dan Alexandru, criticii de film Florin Barbu, Tudor Caranfil, Mihai Chirilov, Angelo Mitchievici, jurnalistii de film Florentina Ciuverca si Alexandra Olivotto, regizorii Sinisa Dragin si Florin Iepan, actrita Medeea Marinescu si inginerul de sunet Horea Murgu au decis ca 12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj si 5 documentare se vor afla pe lista celor care vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo.
Peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti sunt invitati sa isi exprime optiunile pana pe 28 martie, ora 00:00 pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, fie in plic sigilat, prin posta, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, cu care Gala Premiilor Gopo a demarat din 2011 un parteneriat extrem de important.
Click pentru detalii festival.
***
Click pentru cele mai recente stiri.