De Citit : Recomandări

Formatia Saptamanii: LEAVE’S EYES

| 18 aprilie

Incursiuni in mitologia nordica
Orice auditie a unui produs marca Leave’s Eyes este intotdeauna o placere. Muzicalitatea si melodicitatea propusa de fosta voce a grupului norvegian Theatre Of Tragedy, Liv Kristine, este la fel de incantatoare si noul set de piese are acum o alta dimensiune.
Practic, noul album de studio, Meredead, este o alta etapa in cariera acestei combinate norvegiano-germane, in care se gaseste si sotul lui Liv, cunoscutul Alex Krull, liderul grupului german Atrocity.
Meredead este un album format din 12 piese, care deschid o noua etapa a mitologiei nordice, una care arata latura melancolica si misterioasa.
Noul album este o continuare fireasca la ceea ce s-a facut pe precedentele trei produse discografice, dar, asa cum am spus, totul este acum la un alt nivel cel putin, din punct de vedere conceptual.
Axat pe sonoritatiile de metal simfonic, Meredead este un super material pe care se aud texte cantate in vechea limba britanica, dar si in norvegiana, intregul concept muzical beneficiaza de cunoscuta Lingua Mortis Orchestra, iar ca invitati figureaza Maite Itoiz si John Kelly (Elfenthal) plus Carmen Elise Espenæs (Midnattsol).
Fiecare piesa este o mica poveste din mitologia scandinava, povesti extrem de fascinante, iar Liv Kristine a stiut sa gaseasca cele mai bune cai de exprimare pentru a le da o frumusete aparte.
Echilibrul intre latura melodica si cea heavy, orchestratiile epice si textele, sunt doar cateva dintre atuurile acestui nou album ce impinge de la spate Leave’s Eyes si-l aduce in prim plan-ul metalului european.
Se poate spune fara nicio indoiala ca noul album este cel care va atrage atentia asupra trupei la nivel international asa ca daca va intereseaza mitologia nordica si sonoritatile simfonice asezate pe schelet metalic atunci noul album este exact ce trebuie.
Componenta Leaves’ Eyes : Liv Kristine (voc), Thorsten Bauer (chit, bass), Sander van der Meer (chit), Alexander Krull (voc), Roland Navratil (bat).

Citeste si:
– Formatia saptamanii: WHITESNAKE;
– Formatia saptamanii: AMON AMARTH;
– Formatia Saptamanii: FLOTSAM & JETSAM.