De Citit : Editoriale

Dans deasupra unui cuib de ulii

| 04 octombrie

Circul mediatic legat de zona euro continua. La fel si protestele din mari capitale europene. In sculare, o zi e bine, o zi nu. La culcare ba vine iadul financiar ba plonjam in sanul lui Avram la pescuit de perle si credite performante. Cum scoate careva capul imblanit cu cresteri pe bursa cum vin agentiile de rating si ii flegmeaza in bugete. Investitorii stau ca ulii deasupra burselor si dau atacuri devastatoare asupra pigmeilor ramasi de caruta. Asta pe la pranz. E posibil ca aceiasi investitori sa urle dupa bani pe la amiaza. Jocul cu criza de parale pare nesfarsit. Candva, in urma cu 5 ani incepea criza bancilor. Acum s-a transformat in criza datoriilor suverane. Se inventeaza denumiri, uniuni monetare, planuri de salvare, alte state ajunse in prapastia datoriilor, profeti ai dezastrului banesc, salvatori de tabloid, etc. Creierul practic iti e asasinat de atatea vesti nasoale. Ori faci eschive si ajungi imun la propaganda apocalipsei financiare si ii dracu pe toti ori te duci cu capul. Cale de mijloc e cam greu de defrisat. Intre timp, criza ramane neinduplecata. Ea stie doar sa mearga mai departe.
Deci baieti, hai sa mai facem niste bani! Sau sa ii cheltuim cu folos la evenimentele propuse de capitala in zilele ce stau sa vina. Suntem in plin „eXplore dance Festival“, de la dansul cu lupii putem face si cativa pasi de dans cu cotatiile pietelor, ca sa fim pe trend. Pana pe 31 octombrie ni s-a pregatit si un festival de muzica din Cehia, „Soundczech“. Avem si animatii pe saturate la „Anim’est“ (5-14 octombrie, informatii pe www.animest.ro).
Alternosfera lanseaza pe 5 octombrie in Fabrica „Postumele virgulei in lumea lacustra“. Pe 6, la Polivalenta avem parte de „a desolate experience“, marca the Mission. Succes in investitii!
Avanti popolo!