De Citit : Editoriale

Urzeala troienelor

| 08 februarie

Stiu, trebuie sa bifam si anul acesta zaharisita petrecere de Sf. Valentin. Din nou prosteli cu amorezi tabloizi, balonase rozalii si inimioare insangerate. Alte petreceri cu aceiasi stripari obositi. Mall-urile vor fi luate cu asalt de „iubi“ care ii va da lui „pisi“ o saorma cu de toate si un ursulet plusat. Toata tara se va iubi la comanda asa cum si intreg mapamondul empatizeaza cu aceasta minunata petrecere comerciala. Iubirea va mai chiureta inca o data buzunarul natiunii.
Daca ii va fi adaugat si un cod rosu / portocaliu / galben / multicolor, atunci minunata sarbatoare impusa a iubirii va concura la vanzari cu evaporarile de stocuri din perioada Craciunului sau a Pastelui. Caci ce ar fi ea, iubirea, fara un mat plinut. Totusi, anul acesta, din cauza incruntarii iernii parca isteria premergatoare falsei serbari e ceva mai diluata. Mai avem cateva zile la dispozitie pentru a recupera si pentru a da navala cu tot arsenalul pe marea tarla a iubirii. Sa ne extragem din aceasta peltea rozalie pentru a cauta totusi niste evenimente sigure pentru o evadare din raiul indragostelilor. Pe 10 februarie avem „Comedie pe intuneric“ la Sala ArCuB. Este si zi electro in Fabrica, prezidata de ROA si Suie Paparude. Weekend-ul incepe si se incheie minunato-bahic in „carciuma de jupani“ „La Copac“ (trei zile cu „beute muresene“, vinuri mehedintene si ateliere de arheologie culinara). Pe 11 strecuram si un duo platanist in Studio Martin (Benoit & Sergio a la carte). Silver Church pregateste un concert extravagant / ametitor / nostalgic / futurist cu Snap chiar pe 14 februarie.
Cam asta ar fi, in ciuda dragostei care ne scoate ochii, viscolul merge mai departe in fruntea unei coloane oficiale de coduri. Sa razbiti bine, printre nameti! Avanti popolo!