De Citit : Editoriale

Unirea Principatelor Romane cu Irlanda

| 17 martie

Au inflorit epidemiile, deci a venit primavara. Sau cum s-o mai numi ea, cu toate oscilatiile astea de temperatura. Cam toate anotimpurile de pe vremea copilariei noastre au o sexualitate incerta. Nu am gasit alta caracterizare, dar asta merge foarte bine ca e in trenduri.
Deci clima s-a imblanzit, strazile au ramas pline de moloz si noroaie dupa zapezi, praful il inghiti de parca ai fi la concurs cu etnobotanicii supervizati inca de legi in favoarea lor. Lumea a primit cu entuziasm valul de caldurica, parcurile si locurile de joaca dintre blocuri comuniste sau rezidentiale s-au umplut de gratare asezonate cu manele. Fiecare si-a aratat ce talent a putut, ca tot e fenomen la televizor aratatul talentelor mioritice. Si-avem talente cu caruta.
La ce drumuri avem, toate expresiile legate de cuvantul „caruta“ sunt megaactuale. Sa-i dam inainte cu talentele deci si sa observam locurile din oras in care ni le putem desfasura. Weekend-ul e cam verde, Bucurestii vor sa fie un Dublin mai mic, vom avea o basculanta de evenimente legate de St. Patrick’s Day. Sa curga berile si whiskyurile! Caci nu esti bucurestean adevarat daca nu te matolesti ca un irlandez. Macar de ziua lui.
Pe 18, in Laptarie, concerteaza Omul cu Sobolani. Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului continua pana pe 21 (la cum sunt respectate aceste drepturi in ultimul timp, macar la cinema sa le vedem glorificate). 19-24 inseamna „Saptamana Arhitectilor“ in Club A (e pe baza de aniversare a clubului, se fac 40+2 ani de concerte, petreceri si voie buna). Pe 24 la Sala Dalles „totul arde“, se amesteca substante muzicale si cocktailul rezultat din fuzionarea lor suna beton (spre exemplificare, ceva Twin Peaks cu niste Space Cowboys si o dementa de Einsturzende Neubauten dau in clocot spre bucuria timpanelor noastre). Hai Irlanda, haide fratii nostri! Avanti popolo!