De Citit : Editoriale

Binele cu forta

| 01 martie

Scaiul din telefon

Ai primit vreodata un telefon de la un/o necunoscut/a care-ncearca sa-ti vorbeasca familiar propunandu-ti o mare manevra financiara descoperita numai pentru tine si folosita numai pentru interesul tau? Eu am primit. Cred ca respectiva persoana ma iubea mult din moment ce si-a calcat pe inima si mi-a dat telefon, desi nu ma cunostea, deci nu-i dadusem numarul. Imi zice „Doamna Corondan, sunt de la X Bla Pleosc SA, suntem nr.2 in lume in investitii financiare. Am descoperit o oportunitate extraordinara prin care sa castigati bani“.
Acum ce sa zic, imi pare rau ca n-am mai stat s-o trag de limba sa-i studiez comportamentul exact cum face un copil cu o musca-n borcan. N-aveam timp, desi mi-ar fi placut. Zic: „Imi pare rau, nu-s in target, nu vreau, nu ma intereseaza“. „Cum sa nu va intereseze, ba da doamna Corondan, e vorba de niste bani care v-ar ajunge in buzunar fara sa faceti nimic.“ Tocmai asta e zic, nu-s eu persoana. „Cum sa nu fiti persoana, sunteti prea modesta doamna, numai juma de ora sa va explic“. Exact jumatatea asta n-o am, plus ca nu-s modesta ci doar dezinteresata de subiect, nu ma bag in ce nu pot controla. „Ba puteti controla, trebuie doar… Trebuie doar sa inchid – zic deja iritata – va rog, am treaba, sunt la munca.“ „Dar si eu doamna sunt la munca si nu va las pana nu“… „Ce nu pricepeti, izbucnesc, nu vreeeeau!“ „Ba vreti, pentru ca…“ si tot asa un ping-pong idiot ba tu ba tu pana cand exasperarea m-a facut sa inchid telefonul.
Mi-e frica in momentul asta sa nu se-auda de undeva o voce „Ba nu ai inchis telefonul doamna“. Va jur, eu am inchis. Nu stiu ce-a fost cu mine, femeia aia imi vroia doar binele, fie el facut cu violenta, bagat pe gat. Eh. Uite-asa am ratat eu imbogatirea de tip Caritas, Gerald, Safi, FNI etc.