De Citit : Editoriale

Scorpionul ipocrit

| 09 septembrie

Tot ce spui se va intoarce impotriva ta.

Domnul o curteaza pe doamna. Doamna are o fetita cu nasul julit, blonda si pufoasa ca o papadie. Domnul stie cum sa se poarte cu copiii. Asta e tehnica lui. Vaneaza mamici singure. Le loveste exact in inima. In ciuda maternitatii posesive si exclusive din timpul zilei, nicio mamica nu spune nu unei mici aventuri. Mai ales daca domnul e spalat si curat, vorbeste bine si nu-si suge dintii. Totul e liber consimtit. Placeri nevinovate, iar pentru ele, o razbunare tarzie. Mai bine mai tarziu decat niciodata. I-a inconjurat papadia cu grija paterna. A complotat, copilareste, cu autoarea floricicii. S-a coborat la mintea incetosata a femeii din mintea nevinovata a fetitei. Si norocul ii vine-n ajutor – cum li se intampla numai celor puternici. La picioarele copilului se iveste un scorpion pipernicit. Pericol. Cele doua femei ingheata. Domnul intervine napraznic. Calca, striveste si indepar­teaza pericolul viu. Apoi, cu latul pan­­tofului, arunca in iarba micul cadavru.
Asa se joaca destinul cu omul. Femeia se intuneca din senin ca o tornada. Toata solicitudinea i se evapora din ochi, fata si gesturi. Gresit! Odios! Barbat. Trebuia sa ia scorpionul si sa-l redea naturii. Se vede ce fel de neom e. Un ucigas al naturii. Asa se va stinge specia umana. Din cauza unor primitivi ca el. Domnul stie, in aceeasi clipa, ca partida e pierduta. Insa, adunandu-si puterile, intreaba rece, inainte de ghetoasa despartire:
— Dar unde va sunt ceilalti copii? I-ati lasat acasa?
— Care ceilalti? N-am asa ceva! Ce insinuati?
— Pai cum? – spune domnul cu o uimire uriasa. Doar n-o sa-mi spuneti ca ati ucis cu buna stiinta miliarde de spermatozoizi, i-ati otravit cu chimicale, i-ati surghiunit in prezervative, sau i-ati inecat in toaleta? Imposibil! Madam, ati mutilat natura?