De Citit : Editoriale

Puscarie sociala

| 12 decembrie

Treaba cu "politica corecta" (cacofonia e mega asumata) si cu diversitatea ne-am bagat-o bine in cap, am primit lectia vestica si-am aprofundat-o. "Ca sa ne fie bine, sa nu fie rau". Occidentu’ nu ne lasa insa sa respiram si ne repeta aproape la infinit formule care contin cuvantul social. Totul e social. E mai la moda decat Jolie Angelina, Gaga Lady si Bieber Justin. Si cu greu credeam ca astia trei mai pot fi depasiti in notorietate. Chiar si sefii de tari puternice se afla la ani lumina, ca promovare, in urma acestor trei zeitati tabloide.
Ei bine treaba asta numita "social" ii bate mar. Statul e social, avem cantina sociala, ajutor social, toaleta a devenit sociala, partidele sunt sociale, chilotii purtati au un puternic iz social, aglomerarile urbane sunt sociale, fermele sunt izolate dar sociale, zapada e sociala (deszapezirea nu prea), justitia e sociala, televiziunea asijderea. Toate masurile luate, nu mai conteaza cum, corecte sau aberante, sunt sociale. In numele interesului social lucreaza toti. Bai, nu stiu cum naiba se face ca numai banul nu e social. El e bun doar pentru aia care il au, pentru ceilalti e ceva trist, nefericit, ochi al diavolului si toata nebunia folclorului social in ceea ce priveste subiectul "ban" se poate dezlantui acum.
A, uitasem marea realizare a mileniului, reteaua sociala. Cica nu existi daca nu ai un perete intr-o retea sociala in care te apuci sa zici ceva despre tine iar ceilalti te apreciaza bifandu-te pentru asta si la randul lor scriu prostiute despre ei pe care trebuie sa le apreciezi si tu ca asa e politicos. E un fel de oracol din ala din scolile de altadata numai ca mai tehnologizat si mult mai tampit. Dar nu conteaza, toata lumea trebuie sa stea in reteaua sociala. Ca-ntr-o celula sociala. Si totusi, treaba asta cu socialismul noua ne-a picat cam greu. Prea multe decenii. In care socialul ne cam vara adesea in celula. Din aia reala. Hai liberare!