De Citit : Editoriale

Pliantele se-mpart in minim doi, e-un secret, ramane intre noi!

| 30 august

Ghemotocul de hartie din buzunarul de la spate

Cat de stresanti sunt aia care intind spre tine flaiere si pliante! In sensul ca te arunca intr-un lant de situatii jenante.
Ti-e jena sa-i refuzi pentru ca, te gandesti, daca ai fi in locul lor si te-ar refuza cineva, l-ai cam injura de mama. Pare o chestie personala, desi nu e: nici lui nu-i place ca trebuie sa imparta pliante. Dar, probabil, cand il refuzi, nu faci decat sa-i amintesti ce job de rahat are. E normal, asadar, sa te urasca si pe tine.
Apoi, dupa ce, sa zicem, i-ai luat pliantul din mana, cauti tot drumul un cos de gunoi la care sa-l arunci. Nu gasesti, il arunci pe jos si te gandesti ca te-a vazut cineva. Il iei de pe jos, il impaturesti, il bagi in buzunarul din spate de la blugi si peste trei zile, cand aduni blugii de la uscat de pe balcon, simti in pala ghemotocul de hartie. Fatalmente, asa se incheie promovarea cu flaiere: un ghemotoc de hartie scamosata in buzunarul din spate al blugilor.
Dar, caci asta voiam sa spun, cat de aiurea e cand treci pe langa unul de-asta care imparte pliante si nu intinde pliantul catre tine, ci catre un altul de linga tine. Te uiti la cel Ales si vezi ca e cam de varsta ta. Frate, dar eu ce am? Crezi ca ala e mai smecher decat mine? Crezi ca-s mai sarac decat ala? Vrei sa-l bat? Vrei sa te bat si pe tine? Vrei sa va bat cap in cap?… La asta te gandesti in prima secunda. Apoi, devii rational: baga-mi-as in fata lui de pusti cordit, cu pliantele lui cu tot! Si-ti pui tot felul de intrebari: ce a vazut la ala si eu nu aveam? De ce era ala mai bun?
Trebuie oprita chestia asta cu impartitul de flaiere, pentru ca toti cei implicati ies in pierdere, toti sufera.