De Citit : Editoriale

O tara plina de Michaeli, Beyonceuri si Gute

| 05 octombrie

De vreo cateva luni incoace Romania noastra plesnind de E-uri s-a apucat de cantat. Aproape pe toate posturile principale de televiziune, pardon, genera­liste. Canta romanul de mama focului. E adevarat, cu gandul la paralele alea multe care se dau ca premiu dar mai ales pentru ostoirea dezideratului maret ca in fiecare cocalar/diliu/talentos zace un star. Sincer mie mi-a placut menajeria perindata in concursuri. Oau, cat de multi sunt… Si umbla liberi. Printre noi. Eu zic sa cascati bine ochii in jur cand va aflati pe strazi. Surprizele pot fi multe si nu toate sunt cu diagonala pe buletin. Iata ca "Floarea din gradina“ sau "Steaua fara nume“ nu au pierit. Ele au revenit la televizor sub forma de formate internationale de divertisment. Nici un rahat nu mai e dulce acum daca nu e de import. Sa le uram sanatate pacientilor, asta, concuren­tilor! Dupa ce am bifat "momentul cultural“ al programului nostru sa comutam pe alte canale, unele care reusesc sa ne mai tina intregi la cap.
La MNAC, UNATC si MTR puteti explora dansul pe toate partile. Totul e permis intr-un festival de dans contemporan in care cele mai noi tendinte din domeniu sunt experimentate masiv (detalii dan­sante pe www.exploredancefestival.ro). "S-a sfarsit cum a-nceput“ este titlul piesei care se joaca pe 7 si 8 la Teatrul National. Ce e fascinant acolo e ca se poate face teatru printre renovari. Daca va era dor de animatii adevarate, ei bine, ele se intampla in cadrul "Anim’est“ (7-16 octombrie). Locurile "animate“ vor fi Cinema Patria si Union, ArCuB si Club Control. O trupa tare vine pe 8 la Polivalenta. E vorba de Morcheeba. Deschiderile vor fi asigurate de Parov Stelar Band, The Amsterdams si Electric Brother.
In rest, canicula de toamna continua. Lucrarile agricole de toamna sunt praf asa ca la anul vom face vocalize din cauza foamei. Dar nu-i nimic, Romania va fi salvata de emisiunile cu cantec. Avanti popolo!