De Citit : Editoriale

Nimic despre fotbal

| 18 mai

A fost un final de campionat frumos. Chiar minunat. Nu la noi, aici totul se mai joaca si oricum… dar mai bine sa nu anticipam faza si sa ne limitam la jocul de glezne mioritic. "Pe ei pe mama lor", "focul la ei" si "cine si-o dori mai mult victoria", evident sa castige. Cu arbitrii, cu comisii, cu mama lor mare, cu cine s-o nimeri, oricum ne facem de trei parale in cupele europene. Dar sa revenim la campionatele lor. In Spania, finalmente, extraterestrii si-au luat concediul spre preafericirea Realului. Anglia are un nou Manchester. City. Dupa o pauza de 44 de ani "cetatenii" au redevenit de onoare. Parca ni se cam luase de atat Sir Alex.
In Portugalia a iesit ca mai mereu in ultimii ani Porto. Nu ca ne-ar fi displacut Benfica, Sporting sau altele. Bayern a ratat iar, Dortmund-ul insa merita cu prisosinta al doilea titlu consecutiv. Poate weekend-ul asta sa se scoata bavarezii cu Chelsea in Liga Campionilor. La francezi mai fierbe treaba de ochii lumii o etapa dar parerea mea e ca PSG-ul e gata, si erau candva pe locul intai. In Ucraina e tot Nea Luce. Juventus a revenit in stil de "mare doamna" in Italia. Deci a fost un an frumos. Pe aici, pe la Chiajna si pe la Mioveni se mai joaca. Om vedea cine ne reprezinta degeaba in Europa. De la an la an avem un campionat tot mai prost. Slab, zbarcit, isteric, nesimtit, cardiac, meltean. Nici cu perfuzii nu mai poatee fi salvat. Poate cu banii seicilor… Dar de ce ar veni la noi cand e nevoie de paralele lor la marile curti ale Europei.
Scuzati elanul fotbalistic dar suntem dupa finala spaniola a Bucurestiului din Europa League si inainte de o alta finala, cea de Champions. Basca sta la marcaj Campionatul European. Hai ca-i bine, hai cu egalarea! Avanti popolo!