De Citit : Editoriale

Monstrul sacru al dreptatii infinite

| 05 februarie

Dahalexe e greu de citit, dar usor de pronuntat. E numele unui domn in toata firea, chiar de aveti despre el impresia ca e un tinerel sofisticat. Sofisticat, da, dar acea sofisticaraie a celor cincizeci de ani batuti pe muchie. Experienta si superioritatea morala il fac, cum e si firesc, sa se uite la ceilalti ca la niste viermi si sa se enerveze pana in albul ochilor cand ii aude vorbind. Numai tampenii spun. Cel mai enervant e ca nimeni nu stie cu adevarat cine-i el. De aceea, oriunde ar fi, finalul e acelasi. Dahalexe paraseste locul infruntarii tunand si fulgerand. Dar domnului ii place si carnita tanara. E un cuceritor innascut. Lista lui e burdusita de fete carora le suceste mintea cu elocinta. Intra in patul lor ca viermele-n cireasa. Poate ca performanta sexuala nu e chiar la inaltime, dar asta se intampla intotdeauna pentru ca proastele alea nu stiu sa se concentreze asupra lucrului bine facut. Abia cand isi trage sufletul, gandurile lui se ascut. Brusc, observa la partenera toate defectele din lume, intr-o lumina necrutatoare. Poate ar ierta si asta, dar prostia, Dumnezeule, prostia asta femeiasca e intolerabila. Asa ca se extrage din asternuturi si sterge putina, profund jignit.
De data asta, lunganca pe care a agatat-o e speciala. Are talent, ii place sexul si il admira neconditionat. Canta. Si canta muzica ce-i place, cu o formatie obscura. Chiar si faptul ca nu e o celebritate ii place. E satul de acesti impostori notorii care ii stirbesc gloria. Ea e maritata, dar e libera. Se intinde spre el cu privirea nesatula, il cuprinde, il excita, il flateaza ca barbat. N-ar da o mie de tinere flecustete pe barbatia lui. N-a spus "barbatie", a zis exact cuvantul ala, iar Dahalexe s-a infiorat. Il asteapta o partida strasnica, fara implicatii si fara regrete. Fata ii soarbe cuvintele, iar gandul ei razlet e acolo si numai acolo.
Intra in dormitor imbratisati si vocalista da tonul la cantec. Cuvintele se rostogolesc printre pupaturi. E un infinit bagaj sexual de metafore si comparatii concrete. Si enorme. Trebuie spus ca, cu cat ea e mai indrazneata, mai dezlantuita, cu atat in capul barbatului luminita se face mai mica. Coplesit, depasit, cheful s-a ascuns intr-un cotlon. Fata asta il intrece. Asa ca actul, in sine, e scurt si total nesatisfacator. Dahalexe e, pentru prima data, timid ca un adolescent prins cu chilotii in vine, in baie. Ar vrea sa spuna ceva – si pauza. Mintea lui ingenioasa, doldora de citate, e ferecata.
Fata, insa, e foarte multumita. Il pupa, consolator, apoi tasteaza ceva pe telefon, apoi se duce la baie. Ros de curiozitate, se arunca asupra obiectului si citeste: "fata. asa i. nu i bun de nimic. am castigat pariul. astept. banii sau viata."