De Citit : Editoriale

Marketingul groazei

| 25 octombrie

Suntem in saptamana celebrarii sarbatorii cu sperietori, a dovlecilor gauriti ratati de porci, a petrecerilor cu mascate de prin cluburi si a altor lucruri infricosatoare care sunt adulate la noi dupa o istorie seculara de nici zece ani. Asa de bine importat a fost Halloweenul pe meleagurile Mioritei ca in curand o sa avem impresia ca noi am fost inventatorii groazei in marketing. Ceea ce nu ar fi extrem de nelalocul sau deoarece mai nou am vazut ca suntem la originea mai multor lucruri care au schimbat cursul lumii (vezi coafezele, saritoarele de fitness si maseurii care trateaza vedetele americane de film, vezi manechinele exportate care ii rad de bani pe actorii mai batraiori, vezi hackerii care gauresc conturile din lumea intreaga, cersetoarele acordeoniste de pe treptele Avignonului si lista cu concetateni de succes poate continua pana hat spre Noua Zeelanda si dincolo de ea).
Infricosati la propriu de atata vrajitorie falsa care sta sa vina peste noi pe 31 octombrie sa ne organizam pentru a rezista eroic asaltului. Contracaram cu cateva evenimente foarte normale si extrem de interesante. "Festivalul National de Teatru" este le editia a 22-a si va avea loc intre 26 octombrie si 4 noiembrie (detaliile sunt pe www.fnt.ro). "Festivalul Filmului Francez" (26 octombrie-2 noiembrie) se intampla la Sala Elvira Popescu. Filmul lui Cristian Mungiu, "Dupa dealuri" (cel mai bun scenariu si cea mai buna interpretare feminina Cannes 2012) intra de vineri pe ecrane.
Uitasem, cine nu mai are rabdare pana la sperietura colectiva de pe 31 poate face o excursie rapida pe 27 la Bran, la nenea Conte Dracula care da petrecere mare la castelul dumnealui. Cica va cinsteste cu votca neagra si va livreaza numai senzatii tari, aproape romanesti. Succese nebanuite la goana dupa dovleci!
Avanti popolo!