De Citit : Editoriale

Manelistii lu’ Nobel

| 22 septembrie

Ce-au ajuns statele lumii… Niste tarfe penale si proaste, indatorate si saracite, aflate la mana unor pesti smecheri, pri­vati care isi spun agentii de rating sau organisme finaciare mondiale. Nu vorbim de state din lumea a doispea pe care nici nu stim sa le gasim pe harta. Facem referire aici la cele mai puternice state ale lumii, alea care sunt în grupuri gen Punctul G8 sau G20 sau dracu’ sa le ia de G-uri, cine la mai tine socoteala. O armata de manelisti, cica doctori in economie si laureati cu Nobel (premiul asta a ajuns asa de derizoriu ca seama­na cu un fel diploma de pe vremea intrecerilor in munca socialista la Cucuietii de Mijloc) vin zilnic cu chestiuni de genul: "se prabuseste euro, ba nu, dolarul, bancile americane au gaura neagra de taspe miliarde, ba bancile germane au gaura in fund, ba grecii sa iasa din zona euro, ba sa fie salvati” (intre noi fie vorba, astia de cotizarati la greci in vacante, ati vazut cum arata facturile si chitantele la fata p-acolo?!).
O armata de zvonaci, cu pedigree asadar, presa de clanuri si economisti de doi lei pentru care teoriile ASE-urilor alea din toata lumea functioneaza doar cand economiile duduie (pe timp de raceala, ca acuma, habar nu au de diagnostice, e mai nou ca in medicina unde raspunsul pentru orice boala e stresul) lanseaza tot feluri de ineptii in piata cu cadenta unor mitraliere iar bursele si politicienii isi ridica fustele in cap si se vaieta ca proastele adoptand bugete de austeritate, apoi statele se arata cu degetul unele pe altele ca li s-a blegit ratingul de tara.
Ba cocalari cu Harvard si Oxford, sunteti varza ba, va fac pe toti niste speculatori smecheriti care o ard in fata vilelor la combinatii si va violeaza non stop bugetele dar mai ales credibilitatea. Totul s-a dat peste cap in economii in ultima vreme, un lucru nu s-a clintit deloc, colectarea taxelor de la contribuabili. Multumim ba statelor, in timp ce speculatorii va fac in toate pozitiile, voi ne faceti pe noi. Hai cu texele, hai cu tata! Avanti popolo!