De Citit : Editoriale

Cum am ajuns sa votez cu UDMR

| 09 septembrie

Szeretem, szabadsag!

Pe scurt. Crin, ca orice om nesigur, a interzis accesul spre vizibilitate fostei conduceri a partidului. PNL-ul nu mai e practic reprezentat mediatic de nimeni. Poate de PSD. Motiv pentru care a inceput o razmerita. Varujan Vosganian a atacat dur in interior, deocamdata nu si in afara. Ludovic Orban e mai vocal. De fapt astea nu ma intereseaza. E treaba lor. Ce ma intereseaza pe mine e ca nu mai e nicio organizatie care sa apere drepturile oamenilor liberi.
Si, by the way, e o nisa imensa si goala pe piata. Aviz amatorilor. Intreprinzatorii sunt, in Romania, de la patroni de ferma pana la Tiriac, cam un milion si jumatate. Din patru si jumatate total forta de munca. Deci o treime. Se ocupa vreun partid de intreprinzatori? Nu. Nimeni nu vrea un 20% electoral pe termen lung. Toti politicienii romani viseaza, transcendentali cum suntem, la Absolut: 51%. O data macar. Si dup-aia pot muri.
Nu, nu se ocupa nimeni, nici de liberii intreprinzatori, nici de cei pasionati de libertate. PSD e asumat spre stanga. PNL e asumat spre PSD pentru un loc, doua, de primar. Crin a renuntat la dreapta, are ganduri mari, vrea si muncitori, si bugetari, tot. Si pentru asta e in stare sa promita consilii judetene peste consilii judetene in teritoriu, ca sa isi asigure garda elvetiana in partid. PDL a distrus liberii intreprinzatori, ba cu forfetarul, ba cu impozite imorale si, se va vedea, ilegale, ba cu atacuri prezidentiale. Si? Cine isi ia sarcina protejarii oamenilor liberi? Cine ajuta oamenii cu idei? Cine protejeaza valorile inteligente de contaminarea populara? Pai uite, dau un sfat gratuit UDMR. Daca, pe langa vectorul maghiar, introduce in discurs si protectia oamenilor liberi, votul meu il are. Szeretem, szabadság!