De Citit : Editoriale

Bilute (nazale) de cauciuc

| 25 august

Si va fi ultimul weekend din “augustul asta in flacari”. A fost o vara cu “lumini si umbre” ca sa ramanem in acelasi registru nostalgico-festivist. De ce festivist? Pai ni se aduna in perioada asta un adevarat car alegoric de manifestari care de care mai de bifat in carnetelul cu “must-uri”, ca s-o cotim si noi in stil 23 august catre limbajul actual corporatisto-internaut. Hai sa va duc intai la mare ca sa ne inscriem si noi in promovarea frunzulitei turistice, stil topless smuls. Mangalia va mai trece de-un "Hop“, varianta 2011 a deja traditionalei “gale a tanarului actor”.
Inca de aici veti putea recunoaste viitoarele figuri ale reclamelor, telenovelelor mioritice sau productiilor “noului val” de cineasti romani. Gala incepe pe 31 august si trece pragul lui septembrie pana pe 3 septembrie (cum ar veni, prinde bucatele si din programul “litoralul pentru toti”, tara de programe si pomeni).

Hai acum mai incoace in timp, mai in Vama unde e un nou “Stufstock” (26-28 august). Concertele vin la pachet cu film, teatru, fotografie, scoala de rock plus multe altele. Printre trupeti ii zarim pe Iris, Alternosfera, Byron, Niste Baieti, Travka, Trooper, OCS. Hai acum pe-acasa: printre artere in reparatii (a mia oara, cui ii mai pasa), viitoare parcuri de distractii (tiribombe sa fie, da-o dracu’ de paine) si printre bile de cauciuc servite intre nervosii strazilor se misca lucruri numai bine de vazut.
Light Cinema transmite pe 30 in direct prin satelit concertul din Germania al domnilor de la Red Hot Chili Peppers. Din 1 si pana pe 25 septembrie va fi Festivalul George Enescu (24-FUN va va tine conectati la el online si pe hartie). Timp de 4 weekenduri vom avea “Festivalul Centrului Vechi” (in cea mai fierbinte zona a Bucurestiului avem live-uri cu diverse trupe, comedie interactiva, acrobatii si mima). Hai distractii productive sa aveti! Avanti popolo!