Evenimente : Party

Travka in Sesiune de noapte

Sesiunea de Noapte revine odată cu toamna, TRAVKA concertează în Bastionul Dogarilor, vineri 23 Septembrie 2011.
Povestea formaţiei Travka începe în primăvara anului 2002 la Focşani . Întâmplarea i-a adus acolo pe George Gâdei, născut în Bârlad, absolvent al facultăţii de actorie din Iaşi, şi pe Mihail Gâlcă (alias Misha), provenit din Basarabia.
Cei doi s-au hotărât să înființeze o trupă rock și i-au spus Travka (un nume în limba rusă, care literal s-ar traduce ca “ierbuşoară”). Curând acestea li s-au alăturat basistul Răzvan Rusu (alias Mizdan) şi bateristul Gabi Boboc, care anterior cântaseră împreună în trupa hardcore Propaganda. A urmat la scurt timp Alexei Ţurcan, care la fel ca şi Misha venise din Basarabia fiind încă la liceu. În prima fază şi-a asumat rolul de chitarist în Travka, dar mai târziu s-a folosit şi de cunoştinţele sale de acordeon, keyboards sau (pentru o perioadă) tobe
Până în primăvara lui 2003 formaţia a continuat să concerteze pe plan local, dar au ieșit să cucerească și capitala în contextul unui concurs pentru trupe tinere ce se desfăşura la Club A iar după trei zile Travka a participat la festivalul Top T Buzău.
Lucrurile au început să se miște rapid și în toamnă băieții s-au mutat la București. Gabi, bateristul, nu s-a putut muta cu restul trupei, aşa că a fost găsit un înlocuitor, pe numele său Răzvan Stăcescu. La începutul lui 2005 se producea o nouă modificare de componenţă. În locul lui Răzvan Stăcescu la tobe trecea nimeni altul decât Alexei, în timp ce postul de chitarist lăsat liber de acesta îi revenea lui Alex Hossu, un instrumentist experimentat, ce mai trecuse pe la AB4, între altele. În perioada care a urmat, formaţia se împărţea între concerte şi înregistrările pentru albumul de debut.
Mult aşteptatul album, intitulat Corabia nebunilor, avea să fie lansat în sfârşit pe 15 decembrie în clubul Lăptăria lui Enache
Cu toate că lucrurile mergeau într-o direcție bună, pe data de 13 august, membrii formatiei au anunțat oficial, prin intermediul Internet-ului, că își inceteaza activitatea artistica. Alexei, Mizdan si Cristi au continuat sa fie prezenti pe scenă cu un alt proiect al lor, Discoballs, orientat spre o cu totul alta zona muzicala, electronica/drum & bass.
La începutul lui 2010 – când orice speranță dispăruse, cei cinci componenți ai formulei clasice Travka – George, Misha, Alexei, Mizdan, Cristi – s-au gândit să mai facă o surpriză. Adică să se reunească. Ideea a fost foarte inspirată, concertul de revenire, desfășurat în Silver Church, a strâns nu mai puțin de 1500 de spectatori.
În curând a fost înregistrată și o piesă nouă, “E cineva în orașul acesta”, ajunsă pe locul 1 în Topul Radio Guerrilla, vreme de două săptămâni. Bineînteles, că trupa a fost dornică să se reîntâlnească și cu publicul din țară, așa că au urmat mai multe drumuri, pe la Iași, Cluj, Timișoara, Vama Veche, Buzău, Bacău, Galați. În toamnă a urmat lansarea unui nou single, “Fetele în lună” și cine știe, poate un nou album cât de curând.
Concertul din Tîrgu Mureș este primul dintr-un turneu național din toamna 2011, care va include marile orașe din România.

Prețul unui bilet este de 15 de lei, pentru toți cei care doresc să susțină muzica de calitate din România.