Evenimente : Film

Festivalul Filmului European 2012

Daca e mai, e … mai european. Festivalul Filmului European.

De 16 ani Festivalul Filmului European este locul in care stim ca putem vedea si altceva. Altceva decat oferta cinematografica de zi cu zi si altceva odata cu fiecare film in parte. Cand lejere si captivante, cand sobre si tulburatoare, deconcertante, seducatoare, filmele de la Festivalul Filmului European nu imita, nu se inscriu in sabloane, ci cauta, exploreaza, experimenteaza.

Avem filme care spun povesti in care binele nu invinge intotdeauna raul, iar protagonistii nu salveaza lumea de la nici un dezastru. Filme care spun, de fapt, povestea fiecaruia dintre noi, asa cum se intampla ea in viata reala. E loc pentru toti la filmele noastre si exista productii pentru orice gust, asa cum exista si public pentru orice gen de film.

Avem, in fiecare an, in luna mai, un public care cauta filmele europene, filme de tot felul. E unul dintre rarele prilejuri pentru a le gasi, aici, in Romania. Mai intai in Bucuresti (4-13 mai), apoi si in tara, la Brasov (10-13 mai), Timisoara (17-20 mai), Tirgu-Mures (17-20 mai) si Iasi (24-27 mai).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene la Bucuresti. Parteneri: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Uniunea Cineastilor, Arhiva Nationala de Film, Independenta Film, Clorofilm, Centrul Cultural Reduta Brasov, Biblioteca Centrala Universitara Timisoara, Teatrul National Tirgu-Mures, Casa de Cultura a municipiului Iasi – Mihai Ursachi.