Evenimente : Expo

Expozitie de radiouri vechi

Zilele Porţilor Deschise continuă la Radio Tg.Mureş cu o expoziţie de suflet: o colecţie deosebită de aparate de radio vechi.
Expoziţia se realizează din iniţiativa Departamentului Tehnic al RTM şi este găzduită în Studioul 3 până în data de 2 martie. Iubitorii Radioului, dragii noştri ascultători, pot să viziteze sau să participe, cu propriile aparate de radio, la expoziţie.
Primul om care a fost în masură să realizeze o emisie şi o recepţie de unde radio a fost fizicianul german Heinrich Hertz în 1887.
În România, Institutul Electrotehnic din Bucureşti a construit primul radioreceptor românesc performant în anul 1925, care a permis realizarea de audiţii publice de două ori pe săptămână, de obicei pe frecvenţa Radio Viena.
La 1 noiembrie 1928 are loc prima emisiune oficială transmisă de Radio România, iar la Tg.Mureş, Radioul a intrat în undă pe 2 martie 1958. De atunci, tot ce s-a întâmplat este istorie. O istorie sonoră şi, în acelaşi timp, fizică. In expoziţie veţi mai găsi magnetofoane si reportofoane folosite cândva de redactorii RTM pentru emisiuni, ştiri sau reportaje sau veţi gasi aparate de radio aduse de colegii noştri sau de ascultători. Aparatele, istoria lor, acoperă anii 1950 – 1982. Avem în expoziţie şi un gramofon din anul 1915, perfect FUNCŢIONAL.
Aşadar, vă aşteptăm la expoziţia dragă sufletului nostru, mai ales datorită faptului că ne permite să ne “vedem” istoria, nu doar să o auzim.