De Citit : Știri

Vikingii – Viața și Legenda: la Grand Cinema & More

| 23 mai

“Vikingii – Viața și Legenda”, turul virtual al spectaculoasei expoziții de la British Museum, în premieră la Grand Cinema & More
Proiecția care dărâmă mituri despre viaţa vikingilor va fi difuzată în două variante: una pentru adulți și una pentru copii

Bucureşti, 22 mai 2014 – Grand Cinema & More prezintă în premieră în România una dintre cele mai aşteptate proiecții din acest an, dedicată iubitorilor de istorie de toate vârstele. “Vikingii – Viața și Legenda” este un tur virtual al expoziției cu același nume de la British Museum din Londra. Acesta prezintă viaţa legendarului popor nordic din perioada târzie a secolului VIII până la începuturile secolului XI şi extraordinara sa expansiune de pe tărâmurile scandinave până la marea Mediterană.
Pentru a oferi o experiență pentru întreaga familie, proiecția va putea fi vizionată în două versiuni: una pentru adulţi şi o altă variantă educativă pentru copii. În timp ce adulţii vor putea urmări parcursul vikingilor peste patru continente, cei mici vor putea învăţa despre istoria, geografia, limba şi chiar gastronomia acestora. Proiecţia va rula pe ecranele Grand Cinema & More în perioada 6-19 iunie. “Vikingii – Viața și Legenda” a fost filmat în format HD pe data de 24 aprilie 2014, la British Museum din Londra.
Acţiunea din turul virtual al expoziției este concentrată în perioada dintre sfârşitul secolului VIII şi începutul secolului XI. Imaginile spectaculoase sunt însoţite de explicaţii din partea unor renumiţi istorici şi arheologi, ce prezintă influenţa contactelor culturale asupra formării şi dezvoltării culturii vikingilor. Prezentând mărturii ale vieţilor pline de acţiune ale vikingilor, proiecția înfăţişează obiectele pe care le foloseau zi de zi, de la săbii şi bijuterii, la schelete descoperite în mormintele din Dorset, dar şi modul de viaţă al acestora.
Pe lângă exponatele de la British Museum, spectatorii vor putea vedea pentru prima oară Roskilde 6, cea mai lungă corabie a vikingilor găsită vreodată, descoperită în urma escavărilor într-un port danez. Deşi construită pentru viteză şi anduranţă, corabia vikingilor era de o frumuseţe uluitoare. Replica acestei corăbii se află în centrul unui ritual străvechi de înmormântare al acestui popor, reconstituit în cadrul proiecției.
Proiecţiile expoziției excepționale “Vikingii” fac parte din stagiunea de vară a evenimentelor culturale găzduite de Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.
Mai multe detalii pot fi găsite pe http://www.grandentertainment.ro/.