De Citit : Știri

Transmisiuni in HD la Opera Nationala Bucuresti

| 02 decembrie

Opera Nationala Bucuresti a initiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni in direct (prin satelit, in conditii High Definition) ale unor montari de succes apartinand celor mai importante teatre lirice din lume.

Prima transmisiune (28 septembrie) a insemnat difuzarea spectacolului „Faust” de la Royal Opera House (Covent Garden) cu Angela Gheorghiu, cea de-a doua a prilejuit intalnirea publicului cu acelasi titlu liric, dar in montarea Operei Nationale din Paris (10 octombrie), iar cea de-a treia transmisiune a permis spectatorilor romani sa devina martor al unui eveniment extraordinar in lumea artistica internationala: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolsoi (28 octombrie), spectacol la care a participat si soprana Angela Gheorghiu.

Publicul meloman are in acest fel posibilitatea unica de a admira pe cativa dintre cei mai valorosi artisti ai lumii. Seria transmisiunilor in direct care vor fi organizate la Opera Nationala Bucuresti pe parcursul stagiunii 2011-2012 va continua cu spectacole realizate pe scenele catorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume:

Pe langa transmisiunile live, vor fi difuzate in sala mare a ONB si doua inregistrari ale unor productii extraordinare realizate de Royal Opera House (Covent Garden), ambele spectacole bucurandu-se de participarea sopranei Angela Gheorghiu care interpreteaza rolul principal: „Tosca” – 28 noiembrie (19.00) si „Adriana Lecouvreur” – 23 ianuarie 2012 (19.00).

Pretul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achizitiona in curand la Casa de bilete a ONB, de luni pana duminica, intre orele 9.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al institutiei: www.operanb.ro.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociatiei „Friends of Opera”.