De Citit : Știri

Timp inexistent, creativitate maxima in Grolsch Experience Hotel

| 20 iunie

In ultimii 50 de ani, viteza cu care societatea se dezvolta a facut din timp resursa suprema. De-aici, deadline-uri presante care ne testeaza creativitatea in fiecare zi. Daca am castiga mai mult timp, daca acesta ar ajunge sa fie nelimitat, cum ar arata lucrurile create de noi?
La inceputul lunii mai, Grolsch a realizat Experience Hotel, un experiment prin care a fost creata o noua dimensiune in care timpul nu a fost prezent. Acest spatiu a fost creat pentru a raspunde intrebarii legate de relatia dintre timp si creativitate.
Grolsch a ales 14 experimentalisti pentru a participa la acest eveniment: ilustratorul Ana Botezatu, realizatorul de programe la Radio Guerrilla Bogdan Serban, jurnalistii Cristian Neagoe, Cristian Lupsa, Vlad Tausance si Vlad Ursulean, artistul Doru Trascau, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrita Ioana Blaj, cantareata de jazz Luiza Zan, editorul LOVE ISSUE Constantin Nimigean si coregrafa Madalina Dan.
Prin diferite provocari creative si workshopuri, participantii au trebuit sa-si testeze limitele creativitatii. Pe toata perioada, comportamentul lor a fost observat de sociologul si doctorul in stiintele comunicarii Dan Petre si psihologul, psihoterapeutul si antropologul Mugur Ciumageanu.
Imagini din timpul experimentului, dar si observatiile participantilor si ale celor doi cercetatori ai proiectului au fost incluse in documentarul „Grolsch Experience Hotel”.
Va invitam sa urmariti documentarul pe www.experimentalist.ro.