De Citit : Știri

The Social Network – marele castigator la Globurile de Aur

| 17 ianuarie

The Social Network a castigat 4 Globuri de Aur duminica noaptea, la cea de-a 68-a editie a evenimentului. Filmul care spune povestea fondarii celei mai mari retele de socializare din lume a fost premiat pentru cel mai bun film din categoria drama, cel mai bun regizor, scenariu si cea mai buna coloana sonora.
The Kids Are All Right, preferatul criticilor, a plecat acasa cu premiul pentru cel mai bun film din categoria comedie sau musical, iar Colin Firth a fost premiat cu prestigiosul premiu pentru portretizarea regelui George al VI-lea, in The King’s Speech.
Natalie Portman si Annette Bening au castigat premiile pentru cele mai bune actrite in rol principal (Black Swan) respectiv secundar (The Kids are All Right).
Drama sportiva The Fighter le-a adus atat lui Christian Bale cat si Melissei Leo premii pentru interpretarile lor in roluri secundare.
La categoria cel mai bun actor in rol principal intr-un film comedie sau musical a fost recompensat Paul Giamatti pentru rolul din Barney’s Version.
In randul celor mai bune filme straine, categorie la care era nominalizat si filmul Le concert regizat de romanul Radu Mihaileanu, castigator a fost desemnat In A Better World (Danemarca).
Serialul Glee a fost distins cu trei premii – cel mai bun serial de comedie, cea mai buna actrita in rol secundar (Jane Lynch) si cel mai bun actor in rol secundar – Chris Colfer. Boardwalk Empire a luat 2 premii pentru cea mai buna drama si cel mai bun actor dramatic: Steve Buscemi.
Click pentru lista completa a castigatorilor.
Gala de decernare a Globurilor de Aur a deschis sezonul de premii importante in 2011, care va continua pe 27 februarie, odata cu decernarea premiilor Oscar. Click pentru a vedea care ar putea fi filmele nominalizate la Oscar 2011?
***
Click pentru cele mai recente stiri.