De Citit : Știri

„THE ROBOT ZOO” VINE LA GRAND COSMOS, IN BANEASA SHOPPING CITY

| 25 martie

The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate, vine la Grand Cosmos, in Baneasa Shopping City
Pentru a completa experienta, Universitatea Cosmos ofera un program ce include activitati educative sustinute de Universitatea Politehnica din Bucuresti si Discovery Channel
Grand Cosmos, spatiul expozitional din Baneasa Shopping City, gazduieste incepand 27 februarie The Robot Zoo, o expozitie de succes, ce a adunat de-a lungul timpului peste 5 milioane de vizitatori. Expozitia dezvaluie mecanismul uimitor al functionarii animalelor prin reprezentarea biomecanicii unor exemplare robotizate de dimensiuni foarte mari, comparativ cu dimensiunile reale ale respectivelor animale. Expozitia este deschisa in perioada 27 februarie – 27 aprilie 2014.
Pe o suprafata de aproape 500 de metri patrati, opt animale-robot si peste zece statii de activitati interactive ilustreaza caracteristicile fascinantei vieti a animalelor, precum modul in care un cameleon isi schimba culoarea pielii, tehnica prin care un calamar urias se propulseaza sau abilitatea unei muste de a se deplasa pe un tavan.
Opt animale de mari dimensiuni populeaza aceasta expozitie interactiva: cameleonul, rinocerul, calamarul, ornitorincul, o musca cu deschiderea aripilor de 3 metri, lacusta, liliacul si o girafa care intampina vizitatorii la intrare. Mecanica animalelor robotizate simuleaza partile corpului echivalentele animalelor reale. In interiorul robotizat, muschii sunt reprezentati de pistoane, plamanii devin saci de aer pentru ventilatie, iar un computer ia locul creierului.
Activitatile interactive din cadrul expozitiei includ posibilitatea de a controla cameleonul gigantic de la un panou de comanda cu ajutorul butoanelor. Totodata copiii se pot camufla, precum un cameleon, cu ajutorul unei haine speciale. Mai mult, copii vor putea sta agatati pe o suprafata ajutorul unor manusi speciale, simuland astfel stabilitatea mustelor. De asemenea, cei mici vor putea construi un ornitorinc sau o creatura fantastica dupa bunul plac, adaugand la corpul de ornitorinc membre ale animalelor precum coada unui crocodil sau trompa unui elefant pentru a intelege mai bine cum ornitorincul reuneste diverse caracteristici ale mai multor clase de animale.
Platforma Universitatea Cosmos completeaza experienta vizitatorilor prin sustinerea de activitati educative, acestia fiind introdusi in subiectul expozitiei de catre specialistii din domeniu. De data aceasta, Grand Cosmos a incheiat un parteneriat cu Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Studentii specializati ai facultatii vor conduce tururi ghidate in expozitie si vor sustine periodic workshop-uri care vor avea rolul de a completa cunostintele generale ale copiilor despre lumea animalelor prin prisma roboticii. De asemenea, in cadrul expozitiei, vor rula documentare oferite de Discovery Channel. De-a lungul celor doua luni, Universitatea Cosmos pregateste si alte evenimente-surpriza pentru pasionatii de robotica.
In vara acestui an, programul de la Grand Cosmos va continua cu o noua expozitie dedicata lumii rechinilor, “Planet Shark”.
Grand Cosmos este situat in aripa de nord a Baneasa Shopping City, in cadrul Galeriei Feeria, si este parte a Grand Entertainment, divizie de leisure si divertisment a Baneasa Developments ce include si Grand Cinema & More si Grand Combo.