De Citit : Știri

The Manhattan Transfer in concert la Bucuresti

| 07 martie

Multimplu laureata a premiilor Grammy si totodata una dintre cele mai longevive prezente pe scena jazz-ului international, The Manhattan Transfer se va afla toamna aceasta pentru prima data in Romania, pentru un concert de fusion vocal jazz autentic. Spectacolul va avea loc pe data de 6 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

The Manhattan Transfer au inceput sa cante prin numeroase cluburi, sali de spectacole si cabaret, devenind in foarte scurt timp una dintre principalele atractii de muzica live ale New York-ului. A urmat debutul discografic cu un album onomim care avea sa le aduca membrilor trupei chiar mai mult succes decat s-ar fi asteptat.
Dupa mai multe aparitii in emisiuni tv de varietati si divertisment, The Manhattan Transfer a fost invitata sa devina gazda propriulul show de televiziune, ce urma sa fie difuzat saptamanal pe CBS. Curand si Europa avea sa fie cucerita de farmecul grupului american, urmatoarele doua albume, Coming Out and Pastiche, aducandu-le si primele pozitii de top in clasamentele europene, Chanson D’amour fiind una dintre cele mai ascultate piese la radiourile din Marea Britanie si Franta.
In 1978 a avut loc ultima schimbare in componenta trupei, Tim Houser continuand sa scrie povestea The Manhatten Transfer alaturi de Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul. Extensions, primul album lansat in noua formula le-a adus celor patru membrii si primul premiu Grammy din cariera, pentru cea mai buna reprezentatie de fusion jazz cu piesa Birdland. Acesta era doar inceputul, pentru ca un an mai tarziu, The Manhattan Transfer urma sa scrie istorie devenind prima trupa ce castiga doua premii Grammy la doua categorii diferite: Best Pop Performance pentru piesa Boy From New York City si Best Jazz Performance pentru Until I Met You (Corner Pocket), ambele fiind incluse pe cel de-al cincilea album de studio intitulat Mecca for Moderns.
The Manhattan Transfer a continuat sa stabileasca noi recorduri, primind de doua ori consecutiv Grammy-ul la categoria Best Jazz Vocal Performance cu piesele Route 66 si Why Not! A urmat albumul Vocalese pentru care grupul a primit nu mai putin de douasprezece nominalizari la premiile Grammy din 1985, fiind devansat la momentul respectiv doar de Michael Jackson cu Thriller.
Stilul muzical al trupei evolua odata cu timpul, noi influente facandu-si loc in albumele sale care continuau sa uimeasca publicul de jazz: Brasil, The Offbeat of Avenues, Swing, The Spirit of St. Louis sau Vibrate. Cel mai recent material, The Chick Coreea Songbook este un tribut adus muzicianului american Chick Corea, el insusi fiind prezent pe una dintre piesele albumului intitulata Free Samba. De altfel, artistul nu este singurul care a colaborat cu membrii The Manhattan Transfer pentru acest material, acestora alaturandu-se si alti muzicieni celebrii precum Airto, Scott Kinsey, Gary Novack, Steve Hass, Alex Acuna, Jimmy Earl, John Benitez si Christian McBride.
Click pentru detalii concert si informatii bilete.
***
Click pentru cele mai recente stiri.