De Citit : Știri

Start pentru Festivalul ANONIMUL 2012

| 07 august

Aseara, luni, 6 august, a avut loc Deschiderea Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, editia a IX-a, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Gala de deschidere a fost prezentata de catre Florin Piersic Jr, caruia i s-au alaturat pe scena Irina-Margareta Nistor, selectorul competitiei de scurtmetraj, Ludmila Cvikova, selectorul competitiei de lungmetraj si Miruna Berescu, directorul festivalului.

A urmat proiectia filmului de deschidere The Door, in regia lui Istvan Szabo, avandu-le in distributie pe Helen Mirren (de trei ori nominalizata la Oscar si castigatoare a unei statuete pentru rolul din The Queen, in 2007) si Martina Gedeck (The Life of Others, Oscar pentru film strain in 2007).

Seara a continuat cu prima serie de scurtmetraje si respectiv primul lungmetraj din competitie, La Playa D.C, in regia lui Juan Andres Arango, urmate de filmul HBO The Sunset Limited/ Alb si Negru, in regia cunoscutului actor american, Tommy Lee Jones.

Marti, 7 august, este Seara Filmului Romanesc la ANONIMUL, urmand a fi proiectate filmele Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu, Toata lumea din familia noastra, in regia lui Radu Jude – film aflat in competitia de lungmetraj, precum si o serie de extrase si mediumetraje romanesti.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane – coproducator.

Partener Oficial: Stella Artois

Parteneri Principali: Vodafone Romania, Ford Romania

Partener: HBO Romania

Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Romania literara, The One, Cinemagia, Happy Fish TV, Feeder, BeWhere!