De Citit : Știri

Specialităţile jamaicane preferate de români: patty-urile şi supa de mango cu creveţi

| 16 decembrie

Bucureşti, 11 decembrie 2014 – Jamal, primul şi singurul serviciu de delivery din România cu preparate jamaicane, este prezent de o lună de piaţa locală. Până acum, peste 800 de bucureşteni au încercat mâncarea jamaicană, iar cele mai solicitate au fost produsele tradiţionale de patiserie, numite patty-uri, şi reţeta exotică de supă de mango cu creveţi.
Lansat la începutul lunii noiembrie, Jamal (www.jamalfood.ro) este un proiect antreprenorial unic pe plan local, cu capital 100% românesc, şi acoperă o zonă neexploatată a segmentului de livrări din Bucureşti. Astfel, Jamal îşi propune să se impună pe piaţă ca un furnizor de referinţă printre bucătăriile cu specific internaţional. În acest scop, în prima lună de la lansare, Jamal şi-a mărit aria de livrare, pentru a răspunde solicitărilor primite din tot mai multe colţuri ale capitalei. În plus, începând cu luna decembrie, serviciul de delivery şi-a prelungit programul şi sâmbăta, livrând preparate autentice jamaicane celor care doresc să le încerce în weekend.
“De la lansare şi până acum, Jamal s-a dezvoltat în mai multe direcţii, reuşind să răspundă cerinţelor tot mai diverse venite din partea clienţilor. Iar acum, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom pregăti pachete şi oferte speciale, pentru a le oferi românilor şansa de a gusta specialităţile autentice gătite de jamaicani de Crăciun”, afirmă Cristina Norocel, Managing Partner Jamal.
În prima lună de activitate, peste 800 de bucureşteni au optat pentru preparatele autentice jamaicane la prânz şi cină. Conform statisticilor realizate de Jamal, cele mai comandate produse din meniu au fost patty-urile, în special cele cu carne de vită, supa de mango cu creveţi şi pieptul de pui în sos curry. Deşi curry-ul este răspândit în multe ţări, mixul specific jamaican de curry este unic pe glob, având o nuanţă intensă de galben şi conţinând condimente specifice insulei.
Mai mult, în topul produselor comandate se află şi alte specialităţi, precum pâinea jamaicană cu lapte de cocos, cartofii wedges în stil jamaican şi orezul cu fasole roşie, una dintre cele mai populare garnituri consumate în Jamaica. Dintre deserturi, în topul livrărilor s-a aflat rum cake-ul, realizat de Jamal după o reţetă clasică jamaicană folosită în mod tradiţional la ceremonii sau de sărbători.
Din noiembrie, Jamal şi-a diversificat meniul cu câteva preparate noi. Pentru vegetarieni, Jamal a introdus în oferta sa sucul de morcovi şi patty-ul cu legume, care a devenit rapid unul dintre preferatele celor care comandă. În plus, serviciul de delivery şi-a completat specialităţile din peşte cu fileul de cod cu creveţi picanţi.
Despre Jamal
Jamal este o iniţiativă gastronomică unică în Romȃnia, fiind primul și singurul serviciu de delivery ce oferă mâncare autentică jamaicană. Jamal este prezent în București, oferind o varietate de preparate culinare care redau aromele bucătăriei jamaicane, disponibile la www.jamalfood.ro. Bucătăria jamaicană este unică în lume, datorită combinaţiilor inedite de condimente şi ingrediente, și are o tradiţie îndelungată, puternic influenţată de diversitatea coloniștilor stabiliți pe insulă.
Jamal preia comenzi de luni până sâmbătă, până la ora 22:00, iar zona sa de livrare poate fi consultată aici. Transportul comenzilor este gratuit în aria de livrare. Pentru mai multe informații despre Jamal, puteţi accesa www.jamalfood.ro.
Contact:
Diana Bucuroiu
Marketing & PR, Jamal
[email protected]
0723.019.713