De Citit : Știri

Se deschide Grădina cu Filme din Lahovari nr. 7 pe 15 mai

| 13 mai

Grădina cu Filme – Cinema & More își deschide porțile pe 15 mai 2015! Proiectul Primăriei Municipiului București, realizat prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, reprezintă o inițiativă prin care organizatorii și-au propus să aducă auditoriului cinefil filme consacrate ale artei cinematografice, într-un spațiu neconvențional. Dacă prima ediție a fost rezervată exclusiv filmelor, în cel de-al doilea an oferta artistică este mai bogată și mai atractivă.
Situată în curtea creart, din Lahovari nr. 7, Grădina cu Filme este amenajată într-o manieră ce reproduce atmosfera grădinilor de vară din marile centre culturale europene, fiind un spațiu primitor și fresh. Cu toate că se află în centrul capitalei (zona Piața Romană), Grădina este o oază de liniște plină de culoare. Designul vine în completarea senzației create prin pereții și podeaua de lemn, vegetația exotică și imensul graffiti de 16/10 metri de pe peretele ecranului, semnat Sweet Damage Crew. Din punct de vedere tehnic, Grădina cu Filme – Cinema & More, a fost dotată cu un ecran ce-l reproduce pe cel din vechile săli de cinema, cu un proiector special, ce oferă o claritate foarte bună a imaginii, și cu un foarte bun sistem de sonorizare. Așadar sunt toate motivele pentru a petrece la Grădina cu Filme nu doar o seară, ci o vară minunată.
NOUTĂȚI ÎN GRĂDINĂ
Filmul, momentele de stand up comedy, muzica live și piesele de teatrul fac parte din oferta variată pe care organizatorii o pun la dispoziția publicului. Sunt seri dedicate filmului, cu proiecții de calitate precedate de dezbateri, cu invitați din lumea cinematografiei unde oamenii prezenți sunt invitați să participe activ, seri în care râsul este garantat de recitaluri de stand up comedy, seri cu muzică live prin care ridicăm grădina în picioare și piese de teatru pentru a încheia cu o pastilă de cultură întreaga săptămână.
PROIECȚII DE FILME
Lunea, marțea, miercurea (ora 20:30) și duminica (ora 21:30) sunt rezervate filmelor de marcă. Astfel, Grădina cu Filme devine destinația perfectă pentru petrecerea timpului alături de oameni dragi, reuniți de pasiunea pentru filmele preferate, clasice sau mai puțin conformiste, specifice ecranizărilor îndrăznețe ale marilor regizori ai epocii noastre. Înaintea proiecției de miercuri vor avea loc discuții libere despre lumea filmului, moderate de jurnalistul și criticul de film Ileana Bîrsan alături de cineaștii invitați. Actori, regizori și directori de imagine vor împărtăși din experiențele lor de pe platourile de filmare, își vor spune părerile legate de producții de cinema și despre cum trebuie privit un film pentru a-l aprecia la adevărata sa valoare. Abordarea temelor va fi relaxată, amicală, iar publicul este invitat să participe activ, să întrebe, să completeze sau să-și expună propriile păreri.
STAND-UP COMEDY powered by CLUB 99
Joia și sâmbăta e momentul pentru comedie! Vrei să râzi cu cei mai buni din branșă? Teo, Vio, Costel și alți membri ai Clubului 99 vor susține momente de stand-up comedy în Grădină, pe tot parcursul verii, la ora 21:00. Râsul este garantat.
ELECTRO ACOUSTIC GARDEN
Vineri de vineri, de la ora 20:30, Grădina cu Filme va găzdui ELECTRO Acoustic GARDEN, un proiect muzical inedit. Produs de NOA Event și powered by creart, acesta ca invitați soliști și trupe de top din România. Astfel, în luna mai vor concerta la Grădină trupele URMA – pe 22 mai și OCS – pe 29 mai.
U.N.A.T.C. prezintă
Duminica este rezervată pieselor de teatru produse de U.N.A.T.C „I. L. Caragiale” care încep la ora 20:00 și proiecțiilor de film ce vor avea loc după acestea, la ora 21:30. Spectacole precum „Amintiri” de Alexei Arbuzov, „Sylvia” de A. R. Gurnex și „Norman” de Alan Ayckbourn sunt doar primele dintr-un șir de producții de succes ce vor avea loc vara acesta la Grădina cu Filme.

*Biletele la stand-up comedy și la concerte pot fi achiziționate online, pe www.eventim.ro și direct la sediul creart din Lahovari nr. 7. Detalii despre program și informații noi pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/gradinacufilme?fref=ts
https://www.facebook.com/electroacousticgarden?fref=ts&ref=br_tf
Parteneri media: CALENDAR EVENIMENTE, COOPERATIVA URBANĂ, DOR DE DUCĂ, BIGCITYLIFE.RO, 24FUN, ERAGON VIBES, ÎN FESTIVAL, PR WAVE, ZILE ȘI NOPȚI, ROMÂNIA POZITIVĂ, FEEDER, MIȘCAREA OAMENILOR VISĂTORI, ORAȘUL MEU, TV CITY, IQOOL, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA MUZICAL, ONLINE GALLERY, ART ACT MAGAZINE, MODERNISM.