De Citit : Știri

Sambata, 8 decembrie, s-a deschis Teatrul de Arta Bucuresti

| 12 decembrie

Sambata, 8 decembrie, s-a deschis Teatrul de Arta Bucuresti

In data de 8 decembrie 2012, Teatrul de Arta Bucuresti a inaugurat In prezenta invitatilor sai propria sala de spectacole care se afla pe strada Sfantul Stefan la numarul 21 (In apropierea rondului Izvorul Rece) . Evenimentul a fost Insotit de doua spectacole, Emigreisan Drim, spectacol de teatru si un concert sustinut de Nicu Alifantis. Primul spectacol pe propria scena a Teatrului de Arta Bucuresti s-a jucat cu sala plina, iar spectatorii au aplaudat minute In sir.
Evenimentul de lansare a fost deschis de actorul George Constantinescu, manager al TAB: “Dupa trei luni de munca, In care am avut si Intreruperi cauzate de lipsa timpului sau diverse impasuri financiare, ne aflam In aceasta seara la inaugurarea Teatrului de Arta Bucuresti. Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi si speram ca acest teatru sa devina o a doua casa pentru toti iubitorii de teatru si de arta In general. Vom fi deopotriva gazda pentru productiile independente de valoare, dar In continuare scopul principal al companiei este producerea de spectacole care sa oglindeasca societatea de astazi.”
Discusul lui George Constantinescu a fost urmat de cel al actorului Ovidiu Niculescu care a Indemnat iubitorii de teatru sa nu scape din vedere Teatrul de Arta Bucuresti, Intrucat sunt multe planuri si visuri frumoase care se pregatesc sa devina realitate In perioada urmatoare.
Actrita Paula Chirila, parte din trupa Teatrului de Arta Bucuresti a continuat: “Acest teatru exista, l-am vazut crescand din mainile lui George si a celor care l-au ajutat si sustinut sa-i dea acestui spatiu aerul care i se cuvine unui teatru, o aura de templu. Acest loc In care fiinteaza acum TAB nu putea sa fie altul, de la bun Inceput am stiut ca este un loc senzational, desi nu se afla nimic aici si a fost mult de munca pana ce sala a ajuns sa fie ce este astazi."
In deschiderea recitalului sau, Nicu Alifantis a felicitat si laudat initiativa Teatrului de Arta Bucuresti si i-a urat longevitate si putere In Indeplinirea visului lui.
Inaugurarea salii de spectacole este Insotita de cinci zile de muzica si teatru, care continua pana astazi, pe 12 decembrie. Dupa Emigreisan Drim care a fost primul spectacol jucat pe scena TAB, au urmat Contraste, Monoloagele Vecinului, Un barbat si mai multe femei si concertele sustinute de Nicu Alifantis si Lily and the White Tiger. In ultima zi care celebreaza inaugurarea, Byron va sustine un concert inedit, de improvizatie si libertate In care publicul va canta alaturi de solisti.