De Citit : Știri

S-au prelungit inscrierile pentru Studioul de Canto initiat de Alfredo Pascu

| 21 martie

Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian” anunta prelungirea perioadei de inscriere pentru cea de-a doua editie a Studioului de Canto – un proiect initiat in 2013 de Alfredo Pascu cu o saptamana.
Doritorii se pot inscrie pana cel tarziu, joi, 27 martie, trimitand un CV cu fotografie la adresa de e-mail [email protected]. Etapa de preselectie va avea, asadar, loc vineri, 28 martie 2014.
Programul de desfasurare al preselectiei va fi anuntat, dupa incheierea inscrierilor, telefonic sau pe e-mail.
Pentru proba de concurs, cei inscrisi sunt rugati sa pregateasca doua arii de opera, opereta sau musical (interpretate cu pian sau negativ). Titlul ariilor si modul de interpretare (pian sau negativ) se vor mentiona in e-mailul de inscriere.
Participarea la Studioul de Canto este gratuita.
Studioul de canto este un proiect cultural adresat studentilor sau absolventilor care doresc sa isi puna in valoare abilitatile vocale si sa isi desavarseasca pregatirea in domeniu.
Proiectul desfasurat in perioada martie-iunie 2013 a reunit sase tineri muzicieni si actori – Martin Fagu, Victor Bucur, Oana Rusu, Cristina Bleandura, Lucian Ionescu si Victor Apetrei – care au avut astfel ocazia de a lucra timp de trei luni alaturi de Alfredo Pascu. Rezultatele acestei sesiuni de cursuri intensive au fost prezentate, in premiera, in cadrul editiei din 2013 a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” sub forma unui concert – „Musical Studio Live” – sustinut de catre toti absolventii Studioului de Canto.
Şi anul acesta, in urma preselectiei, vor fi alesi 4 tineri care vor avea ocazia sa lucreze timp de trei luni alaturi de Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciati tenori ai momentului. Pregatirea se va finaliza, de asemenea, cu un concert la care vor participa toti absolventii Studioului. Activitatea Studioului de Canto se va desfasura intre 20 martie si 20 iunie, sub forma unei sesiuni intensive de cursuri, cu o frecventa de 3 intalniri/saptamana, in intervalul orar 16.00 – 20.00.
Alfredo Pascu este prim solist al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si are o vasta experienta in domeniul muzical, cu peste 17 ani de activitate pe scena Operetei. A abordat de-a lungul timpului un repertoriu vast, care include lucrari din opereta si opera, dar si lucrari vocal-simfonice.
A fost distins cu numeroase premii la concursuri nationale precum „Hariclea Darclee” sau Festivalul International de Canto „Traian Grozavescu”, dar si internationale – Bursa CE Musiktheater. In 2004, a fost decorat de catre Presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Ofiter. In 2005 a obtinut Premiul Criticii Muzicale pentru promovarea artei romanesti.