De Citit : Știri

S-a lansat TeleAsistenta Rafael: serviciul de monitorizare la distanta!

| 21 noiembrie

Teleasistenta Rafael – serviciul salvator de vieti
Teleasistenta este o reactie la “alarma sociala” creata de o populatie aflata in continua imbatranire. Inaintarea in varsta ne duce pe toti catre schimbari fizice, senzoriale si cognitive, intr-un mediu neadaptat si nepreventiv.
Incepand cu 1 decembrie 2013, prelansam serviciul Rafael de monitorizare la distanta a starii socio-medicale a abonatilor, serviciu salvator prin actiunea prompta in caz de urgente. Numeroase statistici, similare in toata lumea, arata cat de dese si periculoase sunt accidentele petrecute acasa. Mijloacele de prevenire si reactie imediata insa, variaza de la tara la tara. Misiunea serviciului de teleajutor este sa imbunatateasca siguranta si nivelul de trai al categoriilor vulnerabile combinand tehnologii avansate cu o atentie individuala, responsabila, pe termen lung.
Rafael este un serviciu esential care asigura comunicarea dintre persoanele incapacitate si excelentele servicii de urgenta din tara noastra. Astfel umplem un vid, venind in intampinarea miilor de persoane care se vor afla intr-o situatie primejdioasa, vor cadea, vor suferi un AVC (Accident Vascular Cerebral), un IMA (Infarct Miocardic Acut), o criza, un acces de panica, si care, in lipsa capacitatii fizice de a ajunge la un mijloc de comunicare, ar putea ramane cazuti, lesinati, loviti, suferinzi, ore in sir, pana sa fie gasiti, intr-un tarziu. Uneori, prea tarziu.
Tehnologia wireless care conecteaza bratara de alerta (rezistenta la apa) la reteaua mobila leaga pacientul de Dispecerat si ne permite sa ajutam, in timp util, in mod eficient, persoane in stare de soc, speriate, incapabile sa reactioneze, aflate in incapacitate de miscare sau de comunicare verbala. Serviciul de monitorizare cu protocol de interventie imediata include si raportarea periodica a starii beneficiarului catre apartinatori. Nu ne adresam unui segment specific al publicului ci intregii societati, tuturor oamenilor care cunosc sau au in grija:
– bolnavi cronici si persoane cu handicap
– persoane in varsta care doresc sa isi pastreze independenta
– convalescenti si persoane recent externate dupa operatie
– femei gravide si familii cu copii nesupravegheati
Serviciile complementare pe care le vom oferi incepand cu 2014, imbina dezvoltarea unor legaturi afective si profesionale superioare cu un raspuns eficient la necesitatile abonatilor: Asigurarea compliantei la medicatie; Consultanta in nutritie; Psihoterapie geriatrica si socializare; Servicii de microcasa de comenzi si reparatii casnice; Consultanta in securizarea locuintei si utilizarea tehnologiilor pentru adaptarea mediului la inaintarea in varsta.
In viziunea noastra, prelungirea existentei semenilor nostri, la standarde inalte de confort si independenta, si promovarea solidaritatii intre generatii trebuie sa devina prioritare in cadrul preocuparilor societatii. In acest scop, serviciul de teleasistenta Rafael aplica mijloace testate si moderne de informare si comunicatii, oferind siguranta si liniste sufleteasca. La preturi incepand de la 50 lei pe luna, teleasistenta nu mai este un lux.
Desi acum stim ca exista, teleasistenta nu ajuta nimanui daca nu ii constientizam avantajele, daca nu o recomandam celor care au nevoie, pastrandu-i un loc meritat in spatiul nostru mental.