De Citit : Știri

Road Grand PINK: primul concurs de ciclism feminin din România

| 10 februarie

Road Grand PINK, primul concurs de ciclism destinat în exclusivitate femeilor, se va desfășura în data de 26 aprilie 2015, pe străzile orașului Otopeni, județul Ilfov. Deși este considerat unul dintre cele mai dure sporturi din lume, punându-I pe sportivi la grea încercare, din cauza distanțelor lungi parcurse și a ritmului infernal în care se pedalează, ciclismul a început să atragă un număr din ce în mai mare de reprezentante ale sexului frumos. Iar de la primele plimbări timide cu bicicleta, până la apariția dorinței de a face performanță nu este decât un pas.
Un grup de pasionate din București a făcut acest pas, concretizat într-o premieră pentru România, un concurs de șosea rezervat exclusiv femeilor, la care se pot înscrie atât amatoarele cât și sportivele legitimate. Există doua variante de traseu, în funcție de experiența participantelor: Easy și Long Ride, dar și categorii de copii și de perechi, părinte-copil. Noutatea este cu atât mai mare, cu cât concursurile de șosea sunt puține comparativ cu cele de mountain-bike, această disciplină fiind însă în plină ascensiune. O cursieră de carbon cu roțile ei subțiri de doar 2 centimetri și componente de mare precizie poate atinge viteze de peste 50 de kilometri pe oră, iar atunci când este pusă în mișcare și strunită pe viraje de o femeie, spectacolul este garantat. Concursul se va desfășura pe un circuit de 3.2 kilometri, cu linia de start și finiș în fața Primăriei Otopeni.
“De mult timp ne doream să concurăm doar între noi fetele, fiindu-ne mai greu, mai ales începătoarelor, să alergăm cot la cot cu băieții. La Road Grand PINK, fetele care abia acum au descoperit ciclismul de șosea pot concura într-un mediu sigur, iar cele cu experiență își vor putea demonstra priceperea. Suntem sigure că din ce în ce mai multe femei vor descoperi avantajele ciclismului, frumusețea și independența pe care acest sport le oferă”, spun fetele din echipa de organizare.
Concursul este organizat împreună cu BikeXpert Racing Team și Hai Cu Bicla, o organizație non profit care promovează mersul pe bicicleta, bucurându-se de susținerea Primăriei Otopeni. O echipa de 15 fete, toate practicante ale ciclismului, și-au unit forțele pentru a organiza un concurs pe cinste și pentru ca ziua de 26 aprilie să devină o sărbătoare a ciclismului.
Înscrierile se deschid pe 15 februarie 2015 pe www.RoadGrandPink.ro. Mai multe detalii și pe www.facebook.com/RoadGrandPink.
PERSOANA de CONTACT
PR&Media
Roxana Radu
[email protected]
0748.087.022