De Citit : Știri

PROIECTII N LOCATII NECONVENTIONALE SI LUNGMETRAJE INDIE LA NEXT 2012!

| 19 martie

La cea de-a sasea editie NexT (28 martie-1 aprilie), programul de suflet al festivalului – CRISTI & OTTO (filme realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu) – se va desfasura atat in sala de cinema cat si in locatii neconventionale din Bucuresti si Targu Mures. Filmele vor putea fi vizionate in cadrul a patru proiectii care vor avea loc vineri, 30 martie si sambata, 31 martie.

In Bucuresti, filmele semnate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu in calitate de regizor, respectiv sound-designer, vor putea fi vazute la Turbohalle si la Cinema Studio. Turbohalle, o noua uzina deschisa in plina criza pe Platforma Industriala Militari – uzina de frumos – este mai mult decat un club, este un loc care va gazdui, pe langa liveperformance-uri ale unor DJ cunoscuti, si expozitii de arta contemporana, targuri de fashion si proiectii de filme.

Vineri 30 martie de la ora 20.00, Turbohalle va gazdui proiectia scurtmetrajelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile. In Bucuresti, filmele semnate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu in calitate de regizor,
respectiv sound-designer, vor putea fi vazute la Turbohalle si la Cinema Studio. Turbohalle, o noua uzina deschisa in plina criza pe Platforma Industriala Militari – uzina de frumos – este mai mult decat un club, este un loc care va gazdui, pe langa concerte si live performance-uri ale unor DJ cunoscuti, si expozitii de arta contemporana, targuri de fashion si proiectii de filme. VINERI 30 MARTIE DE LA ORA 20.00, TURBOHALLE va gazdui proiectia scurtmetrajelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

In ziua urmatoare, SMBATA 31 MARTIE, DE LA ORA 16:45, la CINEMA STUDIO va fi proiectat lungmetrajul "CALIFORNIA DREAMIN’ (NESFRSIT)". Filmul a castigat o serie de premii importante, printre care Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes si a fost prezentat in numeroase festivaluri.

Pentru prima data anul acesta, Festivalul NexT ajunge la TRGU MURES. Scurtmetrajele din proiectia speciala Cristi & Otto vor putea fi vizionate VINERI, 30 MARTIE DE LA ORA 19.00 SI SMBATA, 31 MARTIE DE LA ORA 18:00, N CAFENEAUA J’AI BISTROT. Accesul este liber.
Cei care au lucrat cu Cristian Nemescu si Andrei Toncu si care i-au indragit isi amintesc despre cei doi din spot.
]

Pentru ca unul dintre pariurile Festivalului NexT este acela ca fostii sai concurenti vor deveni nume importante in industria filmului, programul SI EI AU FOST NEXT GENERATION aduce si anul acesta la Bucuresti doua lungmetraje foarte bine primite de critici si festivaluri: "Hesher" (regia Spencer Susser) si "Littlerock" (regia Mike Ott).

Spencer Susser a facut parte din competitia Festivalului NexT in 2008 cu scurtmetrajul "I Love Sarah Jane" iar anul acesta revine cu lungmetrajul sau de debut "Hesher", un film veridic, curajos si mai ales rock (cele mai multe melodii de pe coloana sonora sunt cantate de Metallica sau Motorhead). Productia a avut premiera in competitia Festivalul de Film de la Sundance, iar in rolurile principale se regasesc Joseph Gordon-Levitt ("3rd Rock from the Sun", „500 Days of Summer", „Inception"), tanarul actor Devin Brochu si Natalie Portman, care este de altfel si unul dintre producatorii filmului.

"Hesher" va putea fi vizionat chiar in prima zi de festival, pe 28 martie, de la ora 18:30, la Cinema Studio.

Trailerul filmului "Hesher" poate fi vizionat accesand acest link.

Cel de-al doilea film din programul Si ei au fost NexT Generation este "Littlerock", in regia lui Mike Ott, al carui scurtmetraj "A.EFFECT" a fost in competitia NexT 2009. Mike Ott este considerat unul dintre cei mai promitatori tineri regizori independenti americani, castigand "Someone to Watch Award" la Independent Spirit Awards. Lungmetrajul "Littlerock" a fost prezentat in peste 20 de festivaluri internationale si a fost distins cu multiple premii, printre care si Premiul Publicului la AFI Fest in 2010. Filmul va fi proiectat la NexT joi, 29 martie de la ora 18:00 la Cinema Studio. Publicul il va putea intalni pe Mike Ott anul acesta la NexT, atat la proiectia filmului sau, cat si la seminarul de regie de film pe care il va sustine pe data de 30 martie, de la ora 12.00, la Café Verona Carturesti – "Pasul de la scurt la lungmetraj pentru regizorii independenti".
Seminariile NexT sunt prezentate de JTI iar accesul este liber.

Trailerul filmului "Littlerock" poate fi vizionat accesand acest link.
Biletele la programul "Si ei au fost NexT Generation" costa 10 lei (7 lei pentru studenti).

Festivalul International de Film NexT va avea loc intre 28 martie si 1 aprilie la Cinema Scala si Cinema Studio, iar seminariile, prezentate de JTI, se vor desfasura la Café Verona Carturesti.

Spotul oficial NexT IFF 2012 poate fi vizionat accesand linkul

Abonamentele sunt disponibile pe site-ul ticketfan.ro si in reteaua Ticket Fan (in magazinele Flanco si la Libraria Engleza Anthony Frost). Spectatorii pot opta intre diferite tipuri de abonamente si bilete iar studentii beneficiaza de pret redus: Festival Pass (100 Lei)/Festival Pass pentru studenti (90 Lei), abonament 10 proiectii (80 Lei)/abonament 10 proiectii student (60 Lei), abonament 5 proiectii (40 Lei)/abonament 5 proiectii studenti (30 Lei). O proiectie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durata totala de aproximativ 120 de minute. Singura exceptie este programul NexT Generation, care prezinta filme de lungmetraj.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara si in 2012 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in "Viziunea pe 30 de ani pentru Romania" a Casei Regale.

Festivalul International de Film NexT beneficiaza de sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Cu sprijinul: CNC, Ministerul Culturii si Patrimoniului National