De Citit : Știri

Primele nume confirmate la B’ESTFEST: Skunk Anansie si Pendulum

| 17 februarie

B’ESTFEST 2011, cea de-a patra editie a festivalului care va avea loc la iarba verde langa Bucuresti, are deja primele nume confirmate: Skunk Anansie si Pendulum.
Skunk Anansie
Nume reprezentativ al curentului britrock si totodata trupa cu una dintre cele mai distinctive prezente feminine, Skunk Anansie s-a format in 1994, activand pana la inceputul anilor 2000 cand membrii trupei s-au despartit, fiecare dintre ei implicandu-se in proiecte separate. 2009 a reprezentat insa un nou inceput pentru Skin, Cass, Ace si Mark, cei patru revenind la formula de grup si pregatindu-se pentru un turneu de greatest hits si un nou material discografic.

Cateva luni mai tarziu a fost lansat albumul Smashes and Trashes, o colectie a celor mai cunoscute piese lansate de-a lungul carierei, completata cu trei noi single-uri: Because of You, Tear the Place Up si Squander. A urmat cel de-al patrulea album de studio, Wonderlustre, primele doua extrase My Ugly Boy si Over The Love urcand rapid in clasamentele europene si confirmand inca o data valoare trupei britanice.
In 2004, Skunk Anansie a fost declarata drept una dintre cele importante trupe din Marea Britanie, fiind inclusa in Guinness Book of British Hit Singles & Albums, cu peste 141 de saptamani petrecute in clasamentele de specialitate. Skunk Anansie va ajunge si la Bucuresti unde, pe 1 iulie, va urca pe scena B’ESTFEST, in cadrul celei de-a patra editii a festivalului.
Pendulum
Trupa va fi reprezentanta Australiei pe scena de la B’ESTFEST, trupa fiind una dintre preferatele festivalurilor internationale pentru show-urile live uluitoare ce mizeaza pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice si proiectii vizuale impresionante. Greu de incadrat intr-un singur gen muzical, stilul trupei este o fuziune ce variaza de la dubstep si drum and bass la rock alternativ, heavy metal si chiar electro/house.

Alcatuita din Rob Swire (voce, synth), Peredur ap Gwynedd (chitara), Gareth McGrillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben „The Verse” Mount (MC), trupa are trecute in palmares 23 de single-uri, 3 albume de studio, un album live si o compilatie, plus alte 35 de aparitii in proiecte muzicale separate.
In 2011, trupa va concerta alaturi de Linkin Park in cadrul unui turneu in Statele Unite, programandu-si pentru lunile de vara un nou turneu european, ce va include pentru prima data in formula live si Bucurestiul, pe 3 iulie, in cea de-a treia zi de B’ESTFEST.
Click pentru detalii festival si informatii bilete.
***
Click pentru cele mai recente stiri.