De Citit : Știri

Peste 4.000 de spectatori au fost prezenti in primele 5 orase parcurse de Caravana Filmelor NexT

| 19 august

Prima ediție a Caravanei Filmelor NexT a trecut de jumătatea itinerariului planificat pentru această vară, ajungând la peste 4.000 spectatori în cele 5 orașe parcurse până acum.
Caravana a debutat pe 8 august și a poposit pentru câte două seri în Brașov – pe Aleea de sub Tâmpa, în Alba Iulia – la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, în Oradea – în Parcul 1 Decembrie, în Deva – în Piața Unirii și în Târgu Mureș – în Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”.
Organizată în jurul conceptului de „picnic și cinema sub clar de lună”, Caravana Filmelor NexT a atras publicul în spații neconvenționale, luminate de lampioane și amenajate astfel încât vizionarea filmelor în aer liber să se transforme într-o experiență originală.
Caravana Filmelor NexT a ajuns în acest moment în Piatra Neamț, în Ștrandul Tineretului, un spațiu complex de petrecere a timpului liber dezvoltat la baza Muntelui Cozla. NexT își așteaptă spectatorii în serile de 18 și 19 august, de la ora 21.30, pe pajiștea din Zona Punte pentru a se bucura de scurtmetrajele din programele NexT Disco Night și Oscars Night.
De miercuri, Caravana va pleca mai departe, urmand să se oprească pentru câte două seri la Palas Mall, în Iași (20 și 21 august) și Grădina Publică din Galați (22 și 23 august), și își va încheia traseul cu o proiecție specială în București, pe 24 august, în Parcul Herăstrau, la Roaba de cultură.
Misiunea Caravanei Filmelor NexT este de a aduce publicului din țară, pe timpul verii, o parte din cele mai îndrăgite scurtmetraje românești și internaționale prezentate până acum în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT în București, prilejuind astfel întâlnirea spectatorilor cu un gen de cinema care nu exista în mod curent în circuitul comercial, ci doar în cel festivalier.
Intrarea este liberă la toate proiecțiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT.
Detalii despre filmele prezentate se pot găsi pe site-ul oficial www.nextfilmfestival.ro.
Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Braşov, KunSTadt, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Deva, Asociaţiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural "Dragan Muntean" Deva, Primăriei Municipiului Târgu Mureş, Perla Invest, Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, Palas Mall, Primăriei Municipiului Galaţi, Consiliului Local Galaţi si Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi, Roaba de Cultura.

Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf şi Minorswing Hamace.