De Citit : Știri

Peste 28.000 de vizitatori la Targul virtual pentru specialisti IT&C

| 20 decembrie

Sambata, 17 decembrie, s-a incheiat Targul virtual pentru specialisti IT&C, eveniment online de cariera gazduit de portalul HiPo.ro. Printre companiile participante la targ s-au numarat Vodafone, Avangate, Cosmote, DigitalOptics Corporation, HP, IBM, Microsoft, Nokia Siemens Networks, Oracle, Endava, iQuest, Inside Software, Computaris, Connections Consult, Libra Bank, Netop, SDL Language Weaver, UMT Software. Orasele cele mai reprezentate au fost Bucuresti, Cluj Napoca, Brasov, Sibiu, Timisoara, Iasi. Oportunitatile de cariera oferite de angajatori s-au adresat atat programatorilor, cat si specialistilor IT in general.

In cele 4 saptamani de desfasurare, Targul virtual pentru specialisti IT&C a inregistrat peste 28.000 de vizitatori. Acestia au putut afla mai multe despre compania in care doresc sa lucreze vizitand standurile virtuale, vizualizand galeriile foto si video ale companiilor. Tot in cadrul standurilor virtuale, candidatii au avut acces la o descriere detaliata a oportunitatilor de angajare pentru specialistii IT&C in compania respectiva. Pe perioada desfasurarii targului (16 noiembrie – 17 decembrie 2011), pe portalul HiPo.ro au fost active peste 300 de oportunitati de angajare in domeniile IT Software, IT Hardware si Telecomunicatii.

Pe langa posibilitatea aplicarii la job-uri in companii de top, specialistii IT au avut la dispozitie un Ghid IT&C cu informatii despre limbajele de programare de viitor, despre cele mai cautate certificari internationale in IT sau despre cele mai ofertante job-uri in IT din Europa.

Candidatii interesati sa isi dezvolte cariera in IT s-au putut inscrie gratuit la un seminar online cu tema “Tehnologii de viitor: impactul Cloud Computing asupra fortei de munca din IT”. Webinar-ul a avut loc pe 7 decembrie, intre orele 18:30 – 20:00. Seminarul online a fost sustinut de doi specialisti in domeniu: Angela Dobrea, trainer INTELPROF si Sebastian Vijeu, IT Evangelist la Microsoft Romania. Cei peste 50 de participanti la webinar au aflat mai multe despre: directiile de dezvoltare a unei cariere in IT, tehnologiile IT de viitor, Cloud Computing si impactul acestuia asupra fortei de munca din IT. Inregistrarea audio a webinar-ului poate fi descarcata de aici.

Pana pe 31 decembrie, pe portalul de cariera HiPo.ro se desfasoara un concurs ce ofera participantilor posibilitatea de a castiga un iPod touch prin simpla inscriere a CV-ului pe site.

Targul virtual pentru specialist IT&C in cifre:
· 19 companii participante
· peste 300 de oportunitati de angajare
· peste 28.000 de vizitatori
· peste 6.500 de CV-uri create de candidati cu experienta in IT

Prima editie a Targului virtual pentru specialisti IT&C s-a desfasurat pe www.hipo.ro in perioada 16 noiembrie – 17 decembrie 2011. HiPo.ro este un portal de cariera adresat exclusiv candidatilor cu studii superioare interesati sa lucreze pentru cei mai doriti angajatori din Romania. In noiembrie 2011, HiPo.ro numara peste 200.000 utilizatori inregistrati si 250 de companii angajatoare. HiPo.ro reprezinta pentru angajatori un canal premium de diferentiere si employer branding, oferind acces la cei mai buni candidati din Romania. La randul lor, candidatii HiPo.ro au acces la cei mai doriti angajatori din fiecare industrie si la cele mai bune oportunitati existente pe piata.