De Citit : Știri

Muzeul National de Arta al Romaniei a primit certificatul de excelenta TripAdvisor pe 2014

| 20 iunie

Muzeul Naţional de Artă al României a primit certificatul de excelenţă TripAdvisor, datorită recenziilor favorabile primite din partea vizitatorilor în decursul anului trecut.

TripAdvisor.com este un cunoscut website de promovare turistică, al cărui scop este să ofere informaţii punctuale şi de actualitate despre diverse locaţii turistice, pe baza experienţei vizitatorilor. De asemenea, include şi un forum interactiv dedicat călătoriilor.

Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Naţional de Artă al României şi reflectă imaginea pozitivă a instituţiei. În anul 2013 numărul total de vizitatori a fost de 90 700.

Muzeul Naţional de Artă al României este deţinătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească şi universală din ţară. Înfiinţat în 1948, el funcţionează în fostul Palat Regal, ocupând un loc important în ierarhia instituţiilor culturale din Bucureşti.
Muzeul desfăşoară o bogată activitate expoziţională şi acordă o importanţă crescândă diversificării activităţilor pentru public. Astfel, în 2013 au fost organizate la sediul muzeului 174 de programe pentru şcoli, pentru familii şi pentru adolescenţi şi 153 de programe pentru adulţi, la care au participat în total 13.400 de persoane (reprezentând aproximativ 15% din numărul total de vizitatori).
Demersul de accesibilizare a instituţiei pentru toate categoriile de public a continuat şi în anul 2014 prin lansarea tururilor virtuale, accesibile în mod gratuit pe website-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă şi Galeria de Artă Europeană), şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.