De Citit : Știri

Modern Solo Piano revine la TNB: Vassilis Tsabropoulos

| 01 martie

Seria de recitaluri "solo-piano" cu muzicieni de mare valoare internationala desfasurat in cadrul programului TNB Parateatral-Muzica, care a debutat in noiembrie 2010 prin concertul extraordinarului muzician elvetian de jazz Nik Bärtsch, continua prin recitalul pianistului grec Vassilis Tsabropoulos, alt nume de referinta al pianisticii moderne actuale.
Teatrul National Bucuresti in parteneriat cu clubul Green Hours prezinta in cadrul programului TNB Parateatral – Muzica recitalul Modern Solo Piano 2 cu Vassilis Tsabropoulos (Grecia). Evenimentul va avea loc sambata, 26 martie, ora 19:00, la Sala Atelier.

Artistul va sustine un program cu muzica de pe ultimul sau disc intitulat The Promise, editat de celebrul label ECM Records. The Promise ofera 11 miniaturi muzicale originale de o profunda sensibilitate si pline de poezie.

"Atat ca interpret, cat si ca ascultator, incerc sa descopar frumusetea din interiorul lucrurilor, in detalii si nuante…" Vassilis Tsabropoulos

In deschiderea concertului invitatului grec va avea loc minirecitalul unei promitatoare pianiste romance de numai 13 ani, Daria Ioana Tudor.

Prin aceasta initiativa lansata in premiera, Teatrul National doreste sa ofere tinerelor talente din Romania o sansa in plus pentru a fi cunoscute de catre publicul romanesc.
La reputatia sa de pianist clasic (cu studii la Conservatorul National din Atena si apoi, ca bursier Onassis la Conservatorul din Paris, la Academia din Salzburg si la Julliard School), Tsabropoulos adauga in ultimii ani o recunoastere internationala pentru virtuozitatea in domeniul improvizatiei la pian si al compozitiei. Din anul 2000 a incheiat un contract cu casa de discuri ECM Records.
Vezi aici programul concertelor din aceasta perioada